MKÜ Araştırma Hastanesi önünde cihatçı protestosu

Antakya'da, hastaneye getirilen yaralı cihatçının üzerinden el bombası düşmesi üzerine, öğrenciler bir protesto düzenledi.

soL - Antakya

Suriye ordusunun Halep'te başlattığı operasyon nedeniyle başlayan çatışmalar devam ederken, yaralı cihatçılar Türkiye'ye tedaviye getiriliyor.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma Hastanesi'ne önceki gece getirilen bir cihatçının üzerinde el bombası çıkmış, soL hastane kaynaklarına dayanarak bu olayı haberleştirmişti.

Bugün, Tıp Öğrencileri Kurulu, Sağlık Emekçileri Sendikası ve Arap Alevi Gençlik Meclisi üyeleri hastane önünde bir araya gelerek yaşanan olayı protesto etti.

Eylemde okunan basın açıklamasında, Suriye halkına karşı yürütülen savaş politikaları nedeniyle Antakya'nın da terör şebekeleriyle yaşamaya mahkum edildiği belirtildi. 

"Aramızda elini kolunu sallayarak gezen cihatçılar, ilimizde kurulan hücre evleri halkımızı tedirgin etmekte, insanlarımız akşam sokağa çıkmaya çekinmektedir" diyen kurumlar, önceki gece hastanede yaşayan olayın kaygılanmakta ne kadar haklı olduklarını bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Antakya'daki bir başka eylem de, MKÜ Öğrencileri tarafından Özgecan Aslan için yapıldı.