MİT tırlarını durduran 4 savcı için tutuklama kararı

MİT tırlarının durdurularak aranması talimatını veren 4 savcı için tutuklama kararı verildi.

GÜNCELLEME 22.58

Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, evine gelen polis ekiplerince teslim alınmak isteniyor. Bağrıyanık'a destek olmaya gelen Antalya Barosu Başkanlığı avukatları ise, karara itiraz ettiklerini, keyfi ve hukuksuzca karar alındığını belirtiyor.


 

Geçtiğimiz yıl 19 Ocak tarihinde Adana'da durdurulan tırların, MİT tırı olduğu gerekçesi ile aranması durdurulmuş, ve olay örtbas edilmeye çalışılmıştı.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla MİT TIRlarının durdurularak aranması talimatını veren eski Adana Başsavcısı ile 3 savcı ve eski Adana Jandarma Komutanı tutuklandı.

İsimler şöyle:

Dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık,Özel Yetkili Başsavcı Ahmet Karaca, Özel Yetkili savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve dönemin Adana Jandarma Alay Komutanı Albay Özkan Çokay.

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Savcı Aziz Takçı, Radikal’e konuştu. Savcı Takçı karara ilişkin şunları söyledi:

“Bu bir eşkiyalıktır. Evinize gelen, yolumuzu kesen eşkiyaya yasaya aykırı davrandığını hatırlatmak ne kadar anlamsızsa bu da öyledir. Ne sorarlarsa cevabını vereceğiz. Ancak, bir eşkiyalık düzeni bu işi yapıyor.”

Böylesi bir kararı beklemediğini, bizzat giderek teslim olacağını söyleyen Savcı Aziz Takçı, tutuklanma olasılığı için de şu yorumda bulundu:

Bu yola girenler mahkemeleri de ayarlamıştır. Normalda bu işleme bir soruşturma dahi açılmaz ancak, bunu yapanlar bunu da hesap etmişlerdir. Devlet varsa, -ki olmadığı görülüyor-, bir suç örgütü devlete egemen olmuştur ve bu işlemi yapıyor.”