MİT TIR'larına ait görüntülere yayın yasağı geldi!

MİT TIR'larına ait görüntülerin yayınlanmasının ardından Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında soruşturma başlatan savcılığın, görüntülere ilişkin içeriğin engellenmesi talebi kabul edildi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Fidan., İstanbul nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu.

Al Jazeera Türk'ten Selahattin Günday'ın haberine göre, TIR'lara ilişkin görüntülerin durdurulmasını talep eden Fidan, internet sitelerinde yapılan yayınların "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ulusal ve uluslararası yararları ve milli güvenliği bakımından sakınca doğuracak mahiyette" olduğunu öne sürdü.

Başvuruda, yapılan bu yayınların "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahte ihbar ve sahte delillerle tuzak kuran tutuklu şüpheliler (TIR'ı durduran askerler) tarafından gerçeğe aykırı olarak oluşturulan kurgu doğrultusunda yapıldığı" ifade edildi.

MAHKEME KABUL ETTİ

Savcılık bu görüntülere ilişkin içeriklerin engellenmesini talep etti. Sitelerdeki içeriklerin kaldırılmaması halinde ise sitelere erişimin tamamen engellenmesini istedi.

Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, görüntüye giden uzantının engellenmesini kabul etti. Bu olmadığı takdirde siteye erişim engellenecek.

TIR'ları durduran askerleri "darbeye teşebbüs, askeri ve siyasal casusluk ve terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla soruşturan Başsavcıvekili Fidan, Can Dündar'ı da bu kapsamda soruşturmaya dahil etti. Başsavcıvekili İrfan Fidan'ın MİT TIR'larının durdurulması kapsamında yürüttüğü soruşturmada şu ana kadar 25 muvazzaf jandarma personeli tutuklandı. TIR'ı durduran 4 savcı da Adana'da HSYK soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.