MİT Pentagon’a özendi

MİT için Ankara Etimesgut’ta devasa bir yerleşke yaptırılması kararı alındı. İçinde havalimanı da bulunacak 600 bin metrekarelik yerleşke için Pentagon model alınacak.

Milli İstihbarat Teşkilatı yeni yerleşke için düğmeye bastı. Türkiye gazetesinin haberine göre MİT yerleşkesi, Ankara Etimesgut’a taşınacak. İçerisinde VIP havalimanının da bulunacağı yerleşke 600 bin metrekare alana kurulacak, 320 bin metrekare kullanım alanı bulunacak.

ASKER TAŞINACAK, MİT YERLEŞECEK

2017’de tamamlanacağı belirtilen yeni MİT yerleşkesi için Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler’in Ankara Polatlı ve Eskişehir Sivrihisar’a taşınacağı kaydediliyor. Askerin boşaltacağı arazi MİT’e tahsis edilecek. Etimesgut’ta bulunan askeri havaalanını da Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Türkiye’ye gelen yabancı konuklar için VIP havalimanı haline getirilecek.

İNŞAATI KAÇAK SARAY’I YAPAN ŞİRKET YAPACAK

Etimesgut Alsancak, Erler, İstasyon ve Bağlıca mahalleri arasındaki arazi için yol ve zemin düzeltme çalışmalarının başladığı belirtiliyor. MİT’in yeni yerleşkesinin inşaatını Kaçak Sarayı da yapan Rönesans İnşaat’ın yapacağı ileri sürülüyor.

PENTAGON MODELİ

Yeni yerleşke için ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un iç içe geçmiş beşgen yapılı binasının model alınacağı belirtildi.