Mimarlardan Gökçek'e cevap: Boşa sevinme,işine bak!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ruhsatına ilişkin açılan iptal davasını mahkeme ehliyetten reddetmesi üzerine Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan'dan bir açıklama geldi. Candan "Mahkemenin verdiği kararın, Danıştay’dan döneceğine olan inancımız tam,ehliyeti Anayasanın 135. maddesinden aldık. " dedi.

Haber merkezi

Atatürk Orman Çiftliği'nde meslek odalarının açtığı davalarda ehliyet red tartışmaları Ak Sarayın ruhsatı ile yeniden gündeme geldi.

Mimarlar Odası Ankara Şuba Başkanı Tezcan Karakuş Candan ehliyet reddinin daha önce Danıştay’dan döndüğünü hatırlatarak şunları söyledi : “Atatürk Orman Çiftliği’nde yaşanan talan sürecinde ve açtığımız davalarda bu ehliyet sorgulaması ilk kez olmuyor. Atatürk Orman Çiftliğinde kaçak sarayın yapılması için TOKİ ile imzalanan protokolun iptali davasında da  mahkeme ehliyetten red kararı vermiş biz de Danıştaya başvurmuştuk. Danıştay   Anayasının 135.maddesine göre kurulan meslek odalarının ehliyetli olduğu kararını vermişti". Kaçak sarayın  iptaline ilişkin açtığımız davada verilen ehliyetten red kararı da  Danıştaydan döneceğine eminiz"

Candan'ın yaptığı açıklamada Bölge İdare Mahkemesi’nin kaldırma kararı gibi bir tebligatının henüz bulunmadığına dikkat çekti. Gökçek’in “Ankaparkta üst üste alınan yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı, ankaparkta yolumuz devam ediyoruz" açıklamasına karşı Candan,  "Mahkeme devam ediyor, üst ölçekli planlarda yürütmeyi durdurma var, boşa sevinme,işine bak" dedi .

Henüz bu konuyla ilgili bir tebligat almadıklarını, UYAP sisteminde böyle bir karar olmadığını söyleyen Candan, "Ankapark batık bir projedir, işlemin devam etmesi yasadışıdır.Yöneticileri bir kez daha hukuka uymaya, işlerini doğru düzgün yapmaya, usluplarına dikkat etmeye davet ediyoruz. Kimsenin bağırıp çağırdığı yok, bağırıp çağıranlar, hukuka uymayanlar belli. Bunlarla uğraşmasın işine baksın, metroda sorun diz boyu, Ankara'nın ulaşımını içinden çıkılmaz hale getirdi." ifadelerini kullandı.