Mimar Sinan Bomonti Kampüsü'ndeki Kızıldere anmasına polis saldırısı!

Kızıldere anmasını bahane ederek Mimar Sinan Üniversitesi’nin Bomonti Kampüsü’ne giren polis çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı, çok sayıda öğrenciyi de darp etti. "Nizamı sağlamadan okulu terk etmeyeceklerini" söyleyen polis, afişleri söktü, yazılamaları işçilere temizlettirdi.

Mahir Çayan ve 9 arkadaşının katledilmelerinin 44. yıl dönümünde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Bomonti Kampüsü’nde yapılmak istenen anmaya polis saldırdı. 

Polis, öğrencilerin astığı bir pankartı bahane ederek anma henüz başlamadan kampüse girerek çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı. Öte yandan okuldaki özel güvenlik birimlerinin de bir kadın öğrenciyi darp ettiği bildirildi.

Bomonti Kampüsü'nde gerçekleştirilmek istenen Kızıldere anması savcılık kararıyla engellendi. Olan bitene tepki gösteren ve fotoğraf çekmeye çalışan çok sayıda öğrenci polis tarafından dövülürken, 6 öğrenci gözaltına alındı. "Nizamı sağlanmadan" okulu terk etmeyeceklerini söyleyen özel tim ve çevik kuvvet ekipleri, duvarlardaki afişleri söktükten ve yanlarında getirdikleri boyalarla duvarlardaki yazılamaları işçilere temizlettirdikten sonra okulu terk etti.