Milletvekili olamayacak AKP'lilere yeni 'iş imkanı' sağlanacak

AKP'nin üç dönem kuralı dolayısıyla bu seçimde aday olamayacak 70 AKP'li milletvekiline yeni "iş imkanı" yaratılıyor. Yeniden vekil olamayacak AKP'lilere üniversitede çalışacak...

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, bu kapsamda İstanbul’da bir üniversite kurulacak, üniversitenin mütevelli heyeti milletvekillerinden, kadroları ise halen bir bölümü Yüksek Öğretim Kurumu’nda çalışan uzmanlardan oluşacak. Kurulacak yeni devlet üniversitesinin adı Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi olacak. Türkiye’nin ilk modern tıp fakültesi olan Mekteb-i Tıbbiye Şahani için inşa edilen Haydarpaşa Kampüsü yeni kurulan üniversiteye tahsis edilecek. Üniversiteye bin 875 kadro verilecek.

ERDOĞAN DÜZENLEME İSTEMEDİ

Geçtiğimiz günlerde,Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan üç dönem kuralına takılan vekiller için bir kolaylık istediği ancak “İşine bak” karşılığını aldığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç dönem kriterine takılan bazı milletvekillerini Cumhurbaşkanlığı sarayında danışman olarak istihdam etmeyi planladığı da belirtiliyor.