MHP'li vekilden AKP'ye: Sevsinler böyle ittifakı

MHP ile AKP arasındaki af tartışması şiddetlenirken, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 'Sevsinler böyle ittifakı' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın af talebine ilişkin yaptığı açıklama ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin verdiği sert yanıtın ardından iki parti arasındaki tartışma sürüyor.

AKP'den gelen "Erdoğan'a saygı kırmızı çizgimiz, tekrar etmemeli" açıklamasına MHP'den tepki gelirken, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Sevsinler böyle ittifakı" dedi.

Enginyurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "MHP mensubu olanları İş Kura bile başlatma. Ülkücü Öğretmenden İlkokul Müdürü yapma. Bürokraside MHP düşmanlığı devam etsin. MHPnin her teklifine çemkirerek tepki göster. Andımız serbest kaldıı diye Danıştaya diklen. Sonra aman İttifakı bozma de. Sevsinler böyle ittifakı" ifadelerini kullandı.

KİM NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şimdi birileri çıkarmış 'af'... Ne affı? Eğer benim mağdurum, mazlumun bu noktada 'tamam ben affettim' diyorsa, bu ayrı konu ama biz  asla. O zaman adil bir iktidar olamazsınız. O zaman adaletle hükmeden bir iktidar  olamazsınız" sözlerine yanıt veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi’ni meydanlarda hakir görmek, tariz ve tenkitle suçlamak siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli'nin bu açıklamasının hemen ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından yapılan açıklamada ise, "Erdoğan’a gösterilmesi gereken saygı, AK Parti’nin kırmızı çizgisidir. Bahçeli'nin ifadeleri Cumhur İttifakı'nın ruhuna uymamıştır. Bu sözler incitici, kırıcı cümlelerdir. Tekrarlanmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanımız MHP'den 'birileri' diye bahsetmez" denilmişti.