MHP’li Halaçoğlu: İsmet Yılmaz’ı aslında CHP seçtirdi

HDP’nin desteklediği adayı desteklememek adına son turda boş oy atıp AKP’li İsmet Yılmaz’a meclis başkanlığı yolunu açan MHP’nin vekillerinden Yusuf Halaçoğlu, “İsmet Yılmaz’ı MHP seçtirdi diyorlar ya, tam tersi aslında İsmet Yılmaz’ı CHP seçtirdi” dedi.

HDP’nin içeriden ya da dışarıdan desteklediği bir hükümeti asla kabul etmeyecekleri yönündeki yaklaşımlarının meclis başkanlığı seçimlerinde de geçerli olduğunu belirten Halaçoğlu şunları söyledi: “Bizim meclis başkanlığı için sunduğumuz aday, aynı zamanda CHP’nin de cumhurbaşkanı adayıydı. İlk iki turdan sonra genel başkanımız bir şey söyledi, AKP adayı İsmet Yılmaz’a da, CHP’nin adayı Deniz Baykal’a da oy vermeyeceğimizi bildirdi. Bu açıklamadan sonra da CHP bizimle görüşmeye gelmedi.” Bu nedenle İsmet Yılmaz’ı seçtirenin MHP değil CHP olduğunu savunan Halaçoğlu, “Hani İsmet Yılmaz’ı MHP seçtirdi, diyorlar ya, tam tersi aslında İsmet Yılmaz’ı CHP seçtirdi. Çünkü kendilerinin de adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermediler” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la CHP’nin meclis başkanlığı için aday gösterdiği Deniz Baykal arasında, seçimlerden hemen sonra gerçekleşen görüşmeyi hatırlatan MHP’li vekil şöyle devam etti: “2002 yılında İstanbul’da Erdoğan, o zaman CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal’la görüştü. O görüşmede, Meclis’te CHP’nin desteğiyle Tayyip Erdoğan’ın milletvekili olmasının yolu açılmıştı. O görüşmede, Cumhurbaşkanlığı görüşülmüştü. Dolayısıyla 2002’deki görüşmeyle, 2015’teki görüşme farklı mıydı? Hayır.”

“MHP’nin eliyle Deniz Baykal Meclis Başkanı olacaktı. Düşünün ki, Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı onların elinde olacak, hükümeti de kendileri kuracaktı. Anayasa’yı da kendilerine göre değiştirecekler, Türk kelimesini çıkaracaklardı” diyen Halaçoğlu, “Üç gün sonra göreceksiniz, AKP-CHP hükümeti kurulduğu zaman da herkes nasıl bir oyun çevrildiğini anlayacak” değerlendirmesinde bulundu.