MHP'den 'mezar ziyareti' açıklaması: Bir tiyatro seyrediyoruz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile birlikte Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etmesiyle ilgili olarak "“Ne yapacaklarını şaşırmışlar. Bir tiyatro seyrediyoruz.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan gelişmeleri yakından takip edip değerlendirdiklerini belirten Adan, Bir gazetecinin, "Dün Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret etti. Nasıl değerlendiriyorsunuz?"  sorusuna Adan, “MHP korkulu rüyası olmuş Adalet ve Kalkınma Partisi’nin. Ne yapacaklarını şaşırmışlar. Bir tiyatro seyrediyoruz.” cevabını verdi. 

Adan'ın açıklamalarının kaln kısmı şu şekilde:

“Bu hükümet bölücülüğün kurumsallaşmış halidir. 7 Haziran seçim sonuçlarını beğenmeyenler bir avuç bölücünün ve onların siyasi uzantılarının oylarına göz dikmiş ve onun için aynı hükümette yer almayı içlerine sindirmişlerdir. Habur’da, Oslo’da ve Dolmabahçe’de ve nihayet hükümette aynı masanın etrafında buluşanlar istedikleri kadar şirinlik gösterisi yapsınlar milletin hesabından kaçamayacaklardır. Zaten AKP’nin yeni hükümet ortağı üyeleri ağızlarındaki baklayı bu sefer bakanlık koltuğunda dile getirmeye başlamışlardır. Bu nasıl bir aymazlık, nasıl bir devlet yönetimidir. Bakanlık koltuğunu verdiğiniz adamlar alenen ve açıkça özerklik laflarını rahatlıkla söyleyebilmektedir. Şehit yakınlarını sesini kısan AKP zihniyeti neden bu adamlara haddini bildirmemektedir. Kendi vatandaşına asker kesilenler neden bölücülere ses çıkaramamaktadır. AKP ile HDP arasındaki hükümet koalisyonu al gülüm ver gülüm koalisyonudur. Kimin ne alıp, verdiğini zaman gösterecektir. Huzurunuzda açıkça bir ifadeyi kullanmak istiyorum. MHP’yi Davutoğlu ziyaret ettiğinde koalisyon hükümeti konusunda, MHP lideri ve yetkili organları keşke bütün basın huzurunda bu kabulü yapsaydık ifadesine gelmişlerdir. Biz o gün basını çağırmadığımız için üzgün olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çünkü son derece yalan söyleyen bir tutum izlediler. İçerde konuşulmayan şeyler konuşuldu. Anayasa'nın ilk 4 maddesi, daha adaletli bir Türkiye ve Cumhurbaşkanı'nın yasal sınırlar içine çekilmesi bugün Türkiye’yi uçurumun kenarına getiren çözüm süreci garabetinin yasalarla birlikte ortadan kaldırılması noktasındaki irade MHP iradesidir, bunlarda bir parti iradesi dışında AKP’yi normalleştirme talepleri ortaya konulmuş ama Davutoğlu azınlık hükümeti ve seçim hükümeti ifadelerini kullanmıştır. Dışarı çıktığında her türlü şeyi reddeden MHP ifadesini kullanmıştır. Davutoğlu adına Türkiye’yi yöneten bir başbakan adına çok üzüntü duyduk. Keşke basın huzurunda bu toplantıyı yapsaydık. MHP’nin geldiği nokta bu sebeple bundan sonra Davutoğlu veya bakanları ile bir görüşme yaptığımızda asla basın olmadan görüşme yapmayacaktır MHP.”