MHP'den dev hizmet: Doğu Türkistan için hutbe talebi

Doğu Türkistan hakkında ilgisiz fotoğraflar ve kaynaksız haberler ortalığa saçılırken, MHP de, konu hakkında hazırladığı hutbenin camilerde okutulmasını talep ediyor.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Doğu Türkistan'da bir dizi ilgisiz fotoğraf ve kaynaksız haberin paylaşımıyla yükseltilen "oruç tutmama baskısı" içerikli haberler üzerine hutbe hazırlatarak camilerde okunması için Diyanet İşleri Başkanlığı'na bir heyetle gönderdi.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya ve İl Başkan Yardımcısı Sinan Erdaş Başkanlığı'nda bir heyet, bugün Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek hazırlatılan hutbe metnini Genel Müdür Doç. Dr. Yaşar Yiğit'e teslim etti. MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Sinan Erdaş, "İslam dünyasının mübarek Ramazan ayında İslam coğrafyasında ve özellikle Çin'de Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın yaşadığı baskı ve zulümlere sessiz kalıyor" dedi.

Asılsız haberlerin yükseltilmesini takiben bugün İstanbul Tophane'deki Happy China isimli Çin lokantası bir grup tarafından saldırıya uğramış, lokantanın Uygur Türkü olan aşçısı da "burada Çin lokantası istemiyoruz. Defolup gidin" sözleriyle tehdit edilmiş, dükkanın camları kırılmıştı.

HAZIRLANAN HUTBEDEN
MHP Ankara İl Başkanlığı tarafından hazırlatılarak camilerde okutulmasını istediği hutbede, şu ifadelere yer verildi: "Yıllardır Doğu Türkistan'da Müslüman soydaşlarımıza reva görülen zulüm ve işkence Ramazan ayı içerisinde misliyle çoğalmıştır. Küçücük çocuklara onlarca zalim eziyet ederken etrafta toplanıp bu vahşeti kahkahayla izleyen insanları görmek, maalesef bu çağda hala Habeşli Bilal'in üzerindeki kayanın kalkmadığını göstermektedir. Gencecik Müslüman kızların olmadık tecavüzlere maruz kalışları, Müslüman ailelerin birbirinin yanında katledilmeleri bize Ammar bin Yasir'i ve muhterem annesi, İslam'ın ilk şehidi Hz. Sümeyye'yi hatırlatmaktadır. Koskoca İslam âleminin, bırakın eliyle veya diliyle bu zulme müsaade etmeme gayretini, kalben dahi buğz etmemek gibi bir gafletin içinde oluşu bizi derinden yaralamaktadır. Bu zulme dikkat çekmek, oradaki Müslüman soydaşlarımızın farkına varmak ve kınamak her din kardeşimizin asli vazifesidir."