MHP'den Baykal'a yanıt

MHP'li Yusuf Halaçoğlu Deniz Baykal'ın dünkü iddialarını yalanladı.

Deniz Baykal, MHP'den Yusuf Halaçoğlu ile CHP'li Levent Gök'ün buluştuğunu söylerken, Halaçoğlu'nun Levent Gök'e, "'Bir sıkıntı yok, kutlarız. Baykal seçilebilir. Çünkü biz grubu serbest bırakacağız" dediğini iddia etmişti. Bu iddiaya yanıt veren MHP'li Yusuf Halaçoğlu şu ifadeleri kullandı:

Baykal dün bir programa çıktı ve benimle Levent Gök arasında bir görüşme yapıldığını ve bu görüşmede grubu serbest bırakacağımızı belirttiğimi, bir şekilde benimle ilgisi olmayan sözler sarf etti. Şimdi muhtemeldir ki izlemişsinizdir akşam. Levent Bey benden bir görüşme talep etti, aynı koridordayız. Ben de buyurun gelin dedim. Görüşmemiz 5 dakikayı geçmemiştir, 3-5 dakika arasında. Burada iki konu gündeme getirildi. O sırada meclis başkanlığı seçimleri vardı, üçüncü tura geçilecekti.

Bu görüşmeler sırasında başkanımız Bahçeli, “biz üçüncü dördüncü turda bile Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceğiz” açıklamasını yaptı. CHP, Baykal’ın seçilemeyeceği düşüncesiyle telaşlanmıştı, benimle görüşme yapmak istediler. Dördüncü tura Baykal kalınca, MHP eli mahkumdur Baykal’a oy verecektir düşüncesi içine girmişlerdi.

Evet bir görüşme yaptık. Grubumuzu serbest bırakacağımıza dair ifadede bulunmadım.

Kendisine şunu söyledim, bunları benimle görüşmek yerine gidin Devlet Bey ile görüşün dedim. Kılıçdaroğlu, devlet beyden randevu alsın dedim.