Meteoroloji'den yeni uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama göre, batı bölgelerde sıcaklık 5 ila 8 derece artarken Doğu'da kar yağışı artacak.

İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Düzce, Kastamonu, Nevşehir, Kayseri gibi birçok ilde hava durumu raporu kritik. Meteoroloji 11 il için yoğun kar yağışı uyarısı verdi. Batı'da sıcaklık değerleri 5 ile 8 derece artarken Doğu'da kar yağışı etkisini artıracak. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde beklenen yağışların Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın güney ve doğusunda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların; bugün sabah saatlerinde Bolu'nun yüksekleri, Kastamonu, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Siirt çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya'nın doğusu, Kütahya, Bursa, Bilecik, Eskişehir ile zamanla Ankara çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA KUVVETLİ YAĞIŞ

İstanbul'da şiddetli yağış etkisini sabah saatlerinde arttırdı. Yağışlar gün boyunca etkili olacak. Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.  

Ankara, Eskişehir, Bursa, Bilecik, Kütahya ve Bolu'da ise bu gece kar ve karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağışların zamanla yağmur şeklinde görüleceği ve yarın kuvvetli olacağı belirtildi. Yurttaşlar su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yaptı. 

Doğu Akdeniz'de görülecek yağışların da akşam saatlerinden sonra Hatay ile Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültü sağanak yağış, yükseklerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor.