Meteoroloji'den 8 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, batı, kuzey ve iç kesimlerinin yağmur ve sağanak, Marmara ve Kıyı Ege'nin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Zonguldak, Düzce, Bolu ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde, öğle saatlerinde Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANKA'nın haberine göre, hava sıcaklığının, kuzey ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı Doğu Karadeniz kıyılarında 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney yönlerden, Marmara'nın batısında kuzeydoğudan hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların; sabah saatlerinde Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Zonguldak, Düzce, Bolu ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde, öğle saatlerinde Ordu çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiğini belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden, batısında kuzeydoğudan kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, ilk saatlerde iç kesimlerde karla karışık yağmur, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere sabah saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı, batı kesimlerinin çok bulutlu, Batı Akdeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Isparta çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın iç ve batı kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri ile Aksaray ve Nevşehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, güney yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur olmak üzere, sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz bölümü ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzey ve batısı ile Şırnak, Bitlis ve Muş çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu, ilk saatlerde Anadolu Yakası ile zamanla il geneli aralıklı sağanak yağışlı.(11)

ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.(14)

İZMİR: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(16)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu.(23)

ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(19)

KONYA: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı.(17)

TRABZON: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu.(22)

ERZURUM: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu.(12)

MALATYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı.(17)

VAN: Parçalı, zamanla çok bulutlu.(14)

GAZİANTEP: Parçalı ve çok bulutlu.(20)

SİİRT: Parçalı ve çok bulutlu.(22)