Meral Akşener: Başbakan olurum

Eski MHP milletvekili ve Genel Başkan adayı Meral Akşener, kurultayda MHP Genel Başkanı olması halinde başbakan olabileceğini ileri sürdü.

CNN TÜRK'te Hakan Çelik’in konuğu olan MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, MHP’de muhtemel kurultay, mahkeme kararı, başkanlık tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP’nin önemli bir oy potansiyelinin olduğunu iddia eden Akşener, “MHP tek başına iktidar olabilir ama en azından başbakanlığı alacaktır. Bu inancın gereği MHP bu değişikliği yaptığı taktirde ben başbakan olurum” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin parlamenter sistemi benimsediğini belirten Akşener, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin şöyle konuştu:
“Ülkeler kurulduğu zaman yol seçer. Türkiye parlamenter sistemi tercih etmiştir. Senato vardı eskiden. Uygulaya uygulaya, öğrene öğrene giderler. Başkanlık sisteminin en iyi hali ile başarılı olduğu yer ABD’dir. O da kurulduğu zaman kabul etmiştir. Parlamenter sistemin eksikleri vardır ama müthiş bir bilgi birikimi var. Eksiğimize odaklanmamız yerine yeniden bir rejime geçiş demek en az 15 yılı bu tartışmalarla geçirmek olur. Bütün hukuk sisteminin A’dan Z’ye değişmesi demektir. Başkanlık için referandum olsa oyum hayır olur.”