Melih Gökçek'in küfürbaz şoförü görevine devam ediyor: Özgecan eylemine katılanlara küfür yağdırmıştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO’da çalışan şoför B.S.A., Özgecan eylemine katılanlara küfür yağdırmıştı. Hakkında inceleme başlatılan şoföre karşı 37 bin imza toplandı.

Mersin'de katledilen Özgecan Aslan için 'toplu ulaşımda kart basmama' eylemi yapan kadınların Facebook'ta paylaştıkları görüntünün altına EGO şoförü B.S.A.'nın hesabından yazılan küfür ve hakaret dolu sözler, büyük tepki topladı. Radikal'deki habere göre, kısa sürede 37 bin kişi EGO'ya şikayette bulunurken, şoför "Hesabım çalındı ben yapmadım" savunmasına sığındı. EGO, şoför hakkında soruşturma başlattı.

EGO’dan yapılan açıklamada, B.S.A.’nın konuya ilişkin yaptığı savunmasında, “mesajın atıldığı sosyal medya hesabının günler öncesinde çalındığını ve mesajı kendisinin atmadığını” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Halkevi üyesi kadınlar, şoförün açığa alınmaması üzerine Ege Mahallesi duraklarında eylem yaptı. Durakta bekleyenlere ve otobüsün içindekilere belediye şoförünün mesajlarını gösteren kadınlar, taleplerini bir kez daha dillendirdi ve belediyenin işlem yapmamasını protesto ederek otobüse kart basmadan bindi.