Melih Gökçek belediye güvenlikçilerini zorla 'taraftar' yaptı

Ankara Belediyesi’ne bağlı güvenlik görevlileri, Gökçek’in onursal başkanlığını yaptığı Osmanlı Spor’un maçlarına götürülerek zorla taraftar yapılıyor. Karşı çıkana işsizlik tehdidi var.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Anfa Güvenlik çalışanlarının, Melih Gökçek’in onursal başkanlığını yaptığı PTT 1. Lig takımlarından Osmanlı Spor’un maçlarına “zorla” götürüldüğü ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Anfa’nın güvenliklerine, oğul Ahmet Gökçek’in kurucu başkanlığını yaptığı Osmanlıspor’un maçlarına gidebilmeleri için Passolig kartı dahi çıkarıldı. Belediye otobüsleriyle toplanan güvenlik görevlileri, görevde olmaları gereken saatte maçlara götürülerek, Osmanlı Spor lehine slogan attırılıyor.

Anakent Belediyesi’nin şirketleri arasında yer alan ANFA, başkentteki tüm park ve bahçeleri koruyor. Şirkete bağlı yaklaşık 3 bin güvenlikçi görev yapıyor. Ancak son dönemde ANFA Güvenlik’in bazı uygulamaları, çalışanları isyan ettirme noktasına getirmiş durumda. 

ONURSAL BAŞKAN

Temmuz 2014’de Ankara Spor’un adı Osmanlı Spor olarak değiştirilmişti. Osmanlı Spor’un kurucu başkanlığına ise Melih Gökçek’in diğer “veliahtı” Ahmet Gökçek getirildi. Takımın Onursal Başkanı ise Melih Gökçek oldu. Ancak bu süreçte takımın taraftar sıkıntısı baş gösterdi. Bu noktada ise Gökçek’in yönettiği belediye devreye girdi.

ANFA Güvenlik, çalışanlarının kimlikleri topladı ve maçlara gidebilmeleri için PassoLig kartı çıkardı. Bu kartlar, çalışanlara ücretsiz dağıtıldı. Maça gitmeyi kabul etmeyenlere ise baskı yapılarak istifa etmeye zorlandı. Osmanlı Spor’un maçlarının olduğu günün sabahında belirlenen yerlere çağrılan güvenlikler, belediyeye ait EGO otobüsleriyle stada taşınıyor. Gece vardiyasından çıkan, evine gitmek yerine stada gitmek zorunda. Yine parkları bekleyen güvenliklerden büyük bölümü, maça gidiyor. Maç günü, parklarda sadece birkaç güvenlik kalıyor.

ATILMA KORKUSU

“İşten atılırım” korkusuyla adının yazılmasını istemeyen bir güvenlik görevlisi, “Aç-susuz maçlara götürüyorlar bizi. Hepimizin geçim sıkıntısı var. 1550 TL veriyorlar. Çoğumuzun evi kira. Bazılarımızın ise bankaya kredi borcu var. Karşı çıksak işsiz kalacağız” dedi. Yerel seçimler öncesi kadro sözü verildiğini anlatan bu güvenlik, “Ancak sözlerini tutmadılar” diye konuştu. Bu güvenliğin anlattığı personelin sadece maçlara değil, AKP’nin seçim çalışmalarına da katılmaya zorlandığını gösterdi. Güvenlik görevlileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılama törenleri, AKP mitingleri gibi siyasi etkinliklere kendilerinin götürüldüğünü söyledi.