Mehmet Baransu seçimlerde hangi partiye oy vereceğini açıkladı

Birçok CHP'linin tutuklanmasına neden olan Balyoz ve Ergenekon davalarının "bavulcusu" Mehmet Baransu, "Benim açımdan oy verilir parti CHP olarak görünüyor. Ailemden ilk kez 4 kişi CHP’ye oy verdi. Beni suçlayacaklarsa üç kez AKP’ye oy verdiğim için suçlasınlar" dedi.

CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri, cezaevlerindeki "gazetecileri" ziyaret etmeye devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen ziyarete ilişkin rapor hazırlandı.

Gerçekgündem'de yer alan habere göre, Taraf yazarı Baransu, CHP heyetine şu ifadelerle seslendi:

"Balyoz darbe planı" ve "çok gizli belgeleri" yayınlamakla suçlandım. Hakkımda 85 dava 5 soruşturma var. Hepsi basınla ilgili. Bir basın affı gündeme gelmeli. Sınırlamasız bir basın affı gerekiyor. Özellikle twitter da bu kapsamda olmalı. 5 aydır tutukluyum, iddianame yok hala. 2 Mart’ta tutuklandım. Metris’te 70 gün kaldım. Sonra buraya aldılar. Tutuklandıktan sonra cezaevinde 120 gün yalnız bıraktılar. Stresten 6-7 kg verdim. Sonra gazeteler bu durumu yazınca yanıma bir kişi verdiler. Şu anda 2 kişi kalıyoruz. 120 gün spora tek çıktım. Şu anda 4 kişi çıkıyoruz haftada bir sefer. Sohbet hakkı kullandırılmıyor.  Tomurcuk çayın kapağı ile yemek yedim. Cezaevi hazır değil diye kaşık yok dediler. Sıcak su, soğuk su problemi yok ama 10 kitap sınır var. Bilgisayar kullanmaya alışkınım ama burada yok, savunmamı elle yazıyorum. Adil bir şekilde savunma hazırlayamıyorum. Eşim ziyaretlerde sıkıntı yaşıyor. Sabah 9’a görüş koyuyorlar. İstanbul’un öbür ucundan nasıl gelecek? Kampüs içinde de cezaevi uzak olduğu için sıkıntı yaşıyorlar. Yürümek yasak, servisle ulaşım sağlıyorlar kampüs içinde.

Uludere'de 34 kişiyi öldürdüler ama beni yargılıyorlar. Devletin gizli belgelerini teşhir ettiğim iddiasıyla. Baransu'nun yazdıkları doğrudur diye kabul ettiler. Uludere katliamı MGK kararı ile gerçekleştirildi. Orada Uludere Mahkeme kararını, PKK liderleri öldürülecek iddialarını, Bahoz Erdal'ı öldürmek için 34 kişiyi öldürdüklerini yazdım. 

Balyoz'da eşlerle görüştüm ve yazı yazdım. Belgeler yayınlandığı gün oğlum yoğun bakımdaydı. Yani kötü bir dönemime denk gelen haberlerdi.
OdaTv ile ilgili 5 yazı yazdım, OdaTv tam bir rezalet. Bir hatam var, cezaevinde iken Nedim'le ilgili yazdığım yanlıştı. Nedim'i ilk ben aradım. Ahmet ve Nedim için yapılan yürüyüşe katılmadığım için yanlış yaptım. 

Dindar kesimin vicdanı yok. En fazla eleştirmesi gereken sol kesim ama onlar beni savunuyor. Onlar bu duruma adalet ve hukuk açısından yaklaşıyorlar. Sulh ceza hakimliklerinin kaldırılması gerekli.

BUGÜN SEÇİM OLSA OY VERECEĞİM PARTİ CHP’DİR
Benim açımdan oy verilir parti CHP olarak görünüyor. Ailemden ilk kez 4 kişi CHP’ye oy verdi. Beni suçlayacaklarsa üç kez AKP’ye oy verdiğim için suçlasınlar.