Meclis'te İç Güvenlik Paketi görüşmeleri: Mikrofon kırıldı

Meclis'te İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sürüyor. Bu geceki görüşmelerde, katip üyenin mikrofonu kırıldı.

AKP'nin Meclis'te Genel Kurul'dan geçirmeye çalıştığı İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sürüyor. Görüşmelerde, AKP'li milletvekillerin kürsü tokmağıyla HDP'li vekillere saldırması, CHP Tokat milletvekili Orhan Düzgün'ün merdivenlerden düşürülmesi örneklerinin ardından bu kez mecliste mikrofon kırıldı.

Bu gece yapılan görüşmelerde, HDP Mardin milletvekili Adil Zozani, kendilerinin verdiği önergenin okunmamasına tepki göstererek katip üyenin mikrofonunu eliyle vurarak kırdı.

Genel Kurul'da HDP'li milletvekilleri verdikleri önergelerin okunmadığını belirterek başkanlık divanına geldi ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'a tepki gösterdi. Bu sırada Yakut, Katip üye AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'e diğer önergeyi okumasını istedi. Özçelik okumaya başlayınca da gerginlik yaşandı ve Zozani, Özçelik'in önündeki mikrofona vurarak kırdı.

HDP'li Zozani'yi arkadaşları uzaklaştırırken, mikrofonun kırıldığını belirten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut birleşime 10 dakika ara verdi. Arada görevliler, kırılan mikrofonu onarmaya çalıştı.