Meclis'in saldırganı AKP'li Saral konuştu: Tokmağı salladım

TBMM Genel Kurulu'nda "İç Güvenlik Paketi" görüşmeleri sırasında tokmakla, muhalefet milletvekillerine saldıran AKP'li Oktay Saral, tokmağı salladığını ve Ertuğrul Kürkçü'ye 3-5 yumduk savurduğunu söyledi.

Star Ana Haber'e konuşan AKP'li Oktay Saral, "Ben kavgacı değilim" diyerek kendini savunurken, tokmak kullandığını da itiraf etti.

'SEBAHAT TUNCEL'İ İTTİM, KÜRKÇÜ'YE 4-5 YUMRUK SALLADIM'

Saral sözlerini şöyle sürdürdü:

Ben sabrımın sonuna kadar bekledim. Sonra kürsünün oraya gittim. Hasip Kaplan dün normal bir insan olmadığını gösterdi. İnsanı çıldırtacak söylemler içerisinde bulunuyorlar. Pervin Buldan ve Sebahat Tuncel, Mustafa Elitaş'ı kıskaca almış. Gittim Sebahat Hanım'a 'Utanmıyor musunuz? Sizin ne işiniz var burada.' dedim. Sebahat Tuncel'e vurmadım sadece ittim. Sonra Ertuğrul Kürkçü geldi. Yakasından tuttum. Hiçbir şey yapmadım. O benim yakamdan tuttu, ben onun yakasından tuttum biraz gittik. Hakaretvari konuşmaya başladı, 4-5 yumruk salladım. Yalan yok ben açık yüreklilikle konuşuyorum.

'TOKMAĞI REFLEKS OLARAK SALLADIM'

Çiçekliğin oraya takıldım. Düştüm. Musa Çam'ı da orada yerde uzanmış halde gördüm. Sonra baktım Ayşenur Hanım'ın makamında Aykut Erdoğdu, Mahmut Tanal vardı. Oraya gittim. Onlar bir şeyler aldı attı Recep Özel beye. Ben de anlık bir refleksle tokmağı aldım salladım. Aldım attım. Ama üzerlerine vurrup vurmadığımı bilmiyorum" dedi.

MECLİS'iN SABIKALISI

Oktay Saral, geçtiğimiz yıl da TBMM'de attığı yumrukla CHP'li Bülent Tezcan'ın kaşını yarmıştı. Saral'a, Tezcan'a attığı yumruk nedeniyle, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamanın ardından "kınama" cezası verilmişti.