Meclis önünde traktöre ateş açıldı

Ankara'da Meclis yakınına gelen bir traktöre 'dur ihtarına' uymadığı iddiasıyla ateş açıldı.

TBMM önüne gelen bir traktöre polis tarafından ateş açıldı.

Atatürk Bulvarı’ndan Meclis Çankaya kapısı yönüne doğru giden traktöre , trafik polisleri tarafından ateş açıldı.

Bu sırada traktör başka araçlara çarparak kaza yaptı.

Traktörün şoförünün yaralandığı ve polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, ateş açılan traktöre ilişkin bir açıklama yaparak, "Söz konusu olayın terör boyutu bulunmamakta olup konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir" dedi.

"16 Ekim 2018 günü saat 09.30 sularında İlimiz Çankaya İlçesinde seyir hâlindeki bir traktörün karıştığı mala zarar verme olayıyla ilgili olarak aşağıdaki hususlar tespit olunmuştur:

1. Polisin, durumundan şüphelenerek dur ihtarında bulunduğu traktör sürücüsünün yapılan ikazlara rağmen durmaması sonucu, ekiplerimizle traktör sürücüsü arasında kovalamaca yaşanmış ve söz konusu araç Şehit Ersan Caddesi üzerinde durdurularak kontrol altına alınmıştır.

2. Olayda ilk belirlemelere göre 6 araçta maddi hasar meydana gelmiştir.

3. Olayın faili A.S.nin Beypazarı İlçesinde çiftçilikle uğraştığı ve  2007 yılından bu yana psikolojik tedavi gördüğü  anlaşılmıştır.

4. Sürücünün üzerinde ve traktörde yapılan aramada suç teşkil edecek herhangi bir unsura rastlanmamıştır. Söz konusu olayın terör boyutu bulunmamakta olup konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."