MEB'den okullara 'seçmeli ders' uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığınca, gelecek eğitim-öğretim yılı için ortaokul öğrencilerinin seçmeli ders tercih ve işlemlerinin, 20 Şubat 2015'e kadar tamamlanması istendi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) illere gönderilen yazıda, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyacak öğrencilerin haftada toplam 6 saat, imam hatip ortaokullarının 5, 6 ve 7. sınıflarında okuyacak olan öğrencilerin haftada toplam 2 saat, imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında okuyacak olan öğrencilerin ise haftada toplam 1 saat seçmeli ders seçecekleri ifade edildi. 

AA'da yer alan habere göre, okullarda en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda, ilgili seçmeli dersin okutulabileceğinin anımsatıldığı yazıda, ilgili alanda öğretmen yokluğu gerekçesiyle okul yönetimlerince öğrenciler ve velilerin belli derslere yönlendirilmeyeceği anlatıldı. Yazıda, okulda ilgili alanda yeterli sayıda öğretmen bulunmadığı derslerin seçilmesi halinde öncelikle diğer okullarda maaş ya da ek ders karşılığı görevlendirmeler yoluyla öğretmen temin edileceği, bunun da mümkün olmadığı hallerde, ücretli öğretmen temin edilmek suretiyle bu derslerin açılacağı ve okutulacağı bildirildi. 

Öğrencilerin seçmeli ders tercih iş ve işlemlerinin 20 Şubat 2015 tarihine kadar tamamlanmasının istendiği yazıda, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında kitap ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınması istendi.