Marmara Üniversitesi'nde satırlı saldırı kınandı

Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, Marmara Üniversitesi'nde faşistlerin, satırlarla idare personele yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı, etkin bir soruşturma yürütülmesini istedi.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde faşistler, daha öne muhalif öğrencilere gerçekleştirdikleri satırlı saldırı nedeniyle verilen cezaları protesto için zorla Rektörlük binasına girmek istedi. Ancak, yürüyüşe güvenlikler engel oldu. Bunun üzerine bina önünde uzun süre bekleyen faşistler, Rektörlük binasının yakınındaki Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bürosunu basarak görevli idari personele satırlarla saldırdı.

Olaya müdahale eden bir özel güvenlik elemanı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda çalışan iki idari personelin vücutlarının çeşitli yerlerine aldıkları satır darbesiyle yaralandığını belirten Eğitim-Sen, saldırganların ellerini kollarını sallayarak binadan ayrıldığını, bu sırada çevrede bulunan herkese tehdit ve hakaretler yağdırdığını kaydetti.

Tüm bu yaşananlar sırasında, polisin olay yerine dahi gelmediğine dikkat çeken Eğitim-Sen, "Sendikamızın defalarca, gerek basın açıklamaları, gerekse de ikili görüşmelerde yapmış olduğu uyarılara rağmen eli satırlı ve sopalı bu gruba gösterilen müsamahanın getirdiği sonuçlar, bu son saldırıyla gözler önüne serilmiştir. Bundan böyle, Göztepe Kampüsü'nde, öğrencilerin yanı sıra idari ve akademik tüm personelin ciddi anlamda can güvenliği sorunu ortaya çıkmıştır" dedi.

Bu saldırının, onlarca çevik kuvvet ve sivil polisin, özel güvenlik elemanlarının görev yaptığı, elektronik dedektörlerle aramaların yapıldığı bir alanda gerçekleştiğini hatırlatan sendika, onlarca polisin bulunduğu kampüste, faşistlerin elini kolunu sallayarak, satırlarla içeriye girmesinin, sadırıyı kim ya da kimlerin desteklediği, göz yumduğu sorularını akıllara getirdiğini ifade etti.