Mardin'de askerlik şubesine bombalı saldırı: 1 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde, askerlik şubesine bomba yüklü araçla saldırdı. Şube önündeki bariyerler nedeniyle bahçeye giremeyen bombalı araç bina önünde patlatıldı. Patlamada, 1 kişi öldü, 2'si asker, 3'ü çocuk toplam 11 kişi de yaralandı.



GÜNCELLEME
Kızıltepe-Mardin Karayolu üzerindeki Askerlik Şubesi’ne, bugün saat 23.40 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Askerlik şubesi önünde bulunan bariyerler nedeniyle bahçeye giremeyen bombalı araç bina önünde infilak ettirildi. İlçe genelinde duyulan patlamada, yakındaki bir inşaatta bekçilik yapan şahıs öldü, askerlik şubesi önünde nöbet tutan 2 asker ile  1 kişi öldü, 3'ü çocuk toplam 11 kişi de yaralandı.. Patlamanın şiddetiyle askerlik şubesinin bahçe duvarıyla çevredeki ev, işyerleri ve park halindeki onlarca araç hasar gördü. 


GÜNCELLEME
Askerlik şubesine giremeyen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu ilk belirlemelere göre, 2'si asker 5 kişi yaralandı.


GÜNCELLEME
DİHA, Mardin Caddesi üzerinde bulunan askerlik şubesi yakınında meydana gelen şiddetli patlama sonucu askerlik şubesi duvarında ve çevredeki binalarda hasar meydana geldiğini bildirdi. Patlama ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, bölge askeri ablukaya alındı. 

Patlamanın neden kaynaklandığı bilinmezken, patlamada çok sayıda yaralının olduğu belirtilirken, ölü olup olunmadığı bilinmiyor. Patlama sırasındabir inşaatta meydana gelen göçüğün altında bir kişinin kaldığı belirtiliyor.


Özgür Gündem ve El Cezire Türk'ün iddiasına göre, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde büyük bir patlama oldu. Özgür Gündem'in bildirdiğine göre, Mardin Kızıltepe'de Patlamanın hastane yolundaki askeriyede olduğu ve çok sayıda ambulans bölgeye sevk edildi. 

El Cezire'nin geçtiği bilgilere göre, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde askerlik şubesine bombalı yüklü araçla saldırı düzenlendi. 

Saldırı binaların arka kısmına yönelikti.


Fotoğraf: Özgür Gündem