Mardin Valiliği'nden 'vasiyet' açıklaması: Böyle bir belge bulunamamıştır

Mardin'de dün hayatını kaybeden 4 polisten Akif Hatunoğlu'nun cebinden çıktığı iddia edilen vasiyetle ilgili olarak Mardin Valiliği yazılı bir açıklama yaptı.

Mardin Valiliği, dün Dargeçit İlçesi'nde bombalı saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Akif Hatunoğlu'nun üzerinden vasiyet çıktığı haberleriyle ilgili yaptığı açıklamada, böyle bir belgenin bulunmadığını belirtti.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Şehitlerimizin aileleri, meslektaşları, Mardin halkı ve milletimiz bu elim olaydan ötürü derin acıya gark olmuşken bir şehidimize ait olduğu iddia edilen ’mektup’ veya ’vasiyet’ adı altında bir metnin sosyal medya, bazı yazılı ve görsel medyada yer aldığı görülmüştür. Bu gelişmeler üzerine Valilik olarak öncelikle şehitlerimiz ve ailelerine verdiğimiz önem ve değer, ayrıca polis teşkilatımızın halk nazarındaki olumlu imajını korumak amacıyla konu hakkında kapsamlı bir araştırma başlatılmıştır. İlk inceleme sonucunda olay yeri inceleme raporunda, toplanan eşyalar arasında böyle bir belgenin olmadığı görülmüştür." ifadeleri kullanıldı.