Mamak'ta mahalleliden 'elektrik kesintisi' tepkisi

Ankara Mamak'ta elektrik kablolarının döşenmesinde yaşanan sorun dolayısıyla birkaç sokakta elektrikler kesildi. Yaşanan duruma tepki gösteren yurttaşlar trafonun yanında toplanarak tepkilerini gösterdi.

CHA'daki habere göre, Mamak Kazım Orbay Mahallesi 339 Sokak ve bitişiğindeki diğer sokaklarda meydana geldi. İddiaya göre, sokağın elektriğini sağlayan trafo yetkili firma tarafından yapıldı ancak hesaplama hatasından dolayı trafoya elektrik kablosunun çekilmesinde sorun yaşandı.

'BURAYA TRAFO KOYUYOR AMA ELEKTRİK YOK'
Yaşanan sorunla birlikte Sokak üzerinde bulunan iş ve evlere elektrik verilemedi. Yaşanan durum karşısında ise yurttaşlar isyan etti. 5 saatten beridir trafonun yanında beklediklerini ve kendilerine cevap veren birinin olmadığını belirten mahalle sakini "5 Saattir buradayız. Bize cevap veren yok ki. Birazdan geleceğim, birazdan geleceğim. Kimse yok. Başkent’in ortasındayız. Adamlar trafo koyuyor elektrik yok burada. İçine kablo koymuyorlar."

'KOMŞUMUZUN ÇOCUĞU SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI YAŞIYOR'
Yaşanan sorun yüzenden toz toprak içinde olduklarını belirten başka bir mahalle sakini ise, "Sokak lambalarımız yanmıyor. Genç kızlarımız var, işten gelen, dershaneden gelen, okuldan gelen. Bunları düşünen yok. Telefon açıyorum. Bayan çıkıyor ve ‘haklısınız haklısınız haklısınız’ diyor. Haklısınla iş bitmiyor. Bir aydır bir tane yetkili bana dönmedi, ayıp. Komşumuzun çocuğu solunum cihazına bağlı yaşıyor ve sabah 9’dan beridir elektrik yok. Bu çocuk ölse ne olacak, sorumlusu kim bunun?" dedi.