Maltepe Üniversitesi Hastanesi işçileri direnişte

İşten çıkarılan Maltepe Üniversitesi Hastanesi işçileri mücadele etme kararı aldı. İşçiler yarın sabah hastane bahçesine direniş çadırı kuracak.

Haber Merkezi

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan Maltepe Üniversitesi Hastanesi işçileri direnişe hazırlanıyor.

Dün sabah saatlerinde vardiya teslimi sırasında, gece vardiyasından çıkmakta olan ve gündüz vardiyasına başlamak üzere hastanede bulunan 94 işçi hastane yönetimi tarafından çağrılarak işlerine son verildiği bildirildi. Hastane yönetimi işçilere gerekçe olarak, “işin sonlanmasını” gösterdi. Oysa, destek hizmetleri taşeron bir şirkete devrediliyor. İşçilerin aniden işten çıkarılmasının altında yatan esas nedense, taşeron şirketin halihazırda kadrolu olan işçileri sendikalı oldukları için çalıştırmak istememesi olduğu belirtiliyor.

Çoğu uzun zamandır hastanenin emekçisi olan Dev-Sağlık İş üyesi işçileri bugün Maltepe’de bir araya gelerek toplantı yaptı. Dev-Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, hastanede çalışmakta olan sağlık emekçilerinin yanı sıra, çeşitli sendika, kitle örgütleri ve siyasi partiler de destek verdi.

Toplantı sonucunda direniş kararı alan işçiler, yarın sabah işbaşı yapmak için hastanede toplanacaklar. Engellenmeleri durumunda direnmeye kararlı olduklarını ifade eden işçiler, 12.30’da bir basın açıklaması yaparak direniş çadırlarını kuracak.

İşten çıkarmalar, son yıllarda özel bir hastanedeki en büyük çaplı işçi kıyımı olma niteliğini taşıyor. Bu anlamda direnişin de en kitlesel işçi direnişlerinden biri olması söz konusu.