'Makul' delil: Poşetteki parmak izine 12,5 yıl hapis

İçinde molotof kokteyli bulunan bir poşette yalnızca parmak izleri bulunduğu için iki sanığa 12,5 yıl hapis cezası verildi

Molotof kokteyli ve havai fişek bulunan bir poşetteki parmak izlerinden başka aleyhlerinde hiçbir kanıt bulunmayan iki sanığa 12 yıl altı ay hapis cezası verildi.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre 11 Temmuz 2012’de Mersin’in Akdeniz ilçesindeki Tırmıl Sanayi Sitesi’ne giden polis ekipleri, üstü açık bir kamyonette benzin dolu dört şişe, 16 havai fişek, 16 molotof kokteyli ve başkaca malzemelerin olduğu iki naylon poşet buldu. İhbarda; Mihdi ve İsrafil Araz ile Mustafa Haluk Işık’ın kamyonetin yanında görüldükleri belirtildiği için bu üç kişi de gözaltına alındı.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava sonunda Mihdi Araz beraat ederken; İsrafil Araz ve Mustafa Haluk Işık, Türk Ceza Kanunu’nun 315. maddesinde düzenlenen "terör örgütüne silah temin etmek" suçundan mahkûm edildi.

'AKRABALAR, TESADÜF OLAMAZ'

Ömer Tunçer’in sol el baş parmak izi, diğerinde de Mücahit Kendal Araz’ın sol el orta parmak izi saptandı. Akraba olan iki sanığın poşette parmak izlerinin olması mahkeme tarafından, “Bunun tesadüfle izahı mümkün değildir” diye değerlendirildi.

Tunçer’in “O gün Adana’da çalışıyordum” yollu savunmasını reddeden heyet, “Patlayıcıların yakalandığı yere ne zaman konduğu belli değildir. Önceden oraya saklanması mümkündür. Kaldı ki Adana-Mersin arası mesafe dikkate alındığında günübirlik gelip gidilmesi kolay bir mesafedir. Bu yakınlıktan dolayı Mersin’de oturup Adana’da çalışan ve günübirlik gidip gelen pek çok insan vardır” dedi.