Mahmut Tanal: Hani bu paraları paralel yapı koymuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 17 Aralık operasyonunda tedbir konulan paraların iade edilme kararıyla ilgili bir soru üzerine, “Hani bu paraları paralel yapı koymuştu. Bu paranın Hazine’ye irad kaydedilmesi lazım” diye konuştu.

DHA

Tanal, düzenlediği basın toplantısında, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak, Hatay Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yaptıkları inceleme ilişkin bilgileri paylaştı.

İl ve ilçelerde bulunan insan haklarını izleme kurullarının iki ayda bir toplanarak rapor yazmaları gerektiğini anımsatan Tanal, Hatay İnsan Haklarını İzleme Kurulu’nun herhangi bir raporunun bulunmadığını ifade etti.

Cezaevi binasında çatlaklar bulunduğunu ve depreme karşı dayanıksız olduğunu belirten Tanal, devletin koruması altıda bulunan mahkumların yaşam güvencesi açısından en yakın cezaevlerine nakillerinin yapılması gerektiğini söyledi.

Cezaevinin 450 olan kapasitesinin 700′ün üzerine çıkarıldığını, şu anda ise cezaevinde 950 kişi kaldığını ifade eden Tanal, “Kapasitenin çok fazla üzerinde mahkum var. Sular düzenli akmıyor, sağlıklı, temiz suya ulaşamıyorlar” dedi.

Cezaevinde çocuklarla ilgili hiçbir kanalın olmadığını kaydeden Tanal, “Bu cezaevi insan hakları açısından kabul edilebilecek bir yer değil. Burada insan hakları gerçekten ihlal ediliyor. Bu şekilde iyileştirilmesi mümkün değil. Yeni yapılan bina biran önce bitirilmeli ama bunun bitmesi beklenmeden mahkumların bir başka yere taşınması elzemdir” diye konuştu.

Tanal, bir soru üzerine, “Üzerinden 4 yıl geçtikten sonra televizyon dizisi suç haline getirilen; intikam, kin duygusuyla soruşturma açılan, tarihe bu şekilde geçecek bir davadır” dedi.

Tanal, yapılan hukuksuzlukların peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

“HANİ BU PARALARI ‘PARALEL YAPI’ KOYMUŞTU?”

17 Aralık operasyonunda tedbir konulan paraların iade edilme kararıyla ilgili bir soru üzerine, “Hani bu paraları paralel yapı koymuştu. Bu paranın Hazine’ye irad kaydedilmesi lazım” diye konuştu.