Mahmut Efendi Külliyesi yıkıldı, Twitter #DirenİsmailAğa dedi

İstanbul'da Mahmut Efendi Külliyesi'nin yıkımı sosyal medyada günün konusu oldu. Twitter kullanıcıları #DirenİsmailAğa etiketiyle güldüren paylaşımlar yaptı.

İstanbul Beykoz Çavuşbaşı'nda orman arazisine kaçak olarak yapıldığı gerekçesiyle daha önce yıkım kararı alınan Mahmut Efendi Külliyesi bugün yıkıldı.

Marifet Derneği tarafından yaptırılan Mahmut Efendi Külliyesi'nde kaçak olduğu belirtilen binaların yıkımı için Çavuşbaşı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ne belediye ile çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve TOMA geldi. Bölgeye giden TOMA'lardan biri de trafik kazası yaşadı ancak yıkıma başlandı. 

Yıkım kararını öğrendikten sonra gece saatlerinden itibaren bekleyen onlarca İsmailağa Cemaati mensubu, iş makinalarını külliyenin giriş kapısında karşıladı. İş makinalarını içeriye almak istemeyen grup ile polis arasında tartışma çıktı. Kısa süreli gerginliğin ardından grup dağıldı, cemaat üyeleri yıkımı izlemeye başladı.

Olay sosyal medyada günün konusu oldu. Twitter'da #DirenİsmailAğa hashtag'i TT ilk sıralarda yer aldı, sosyal medya kullanıcıları güldüren paylaşımlar yaptı. Onlardan bazıları: