Mahkeme Soma iddianamesini kabul etti

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi 13 Mayıs'ta meydana gelen iş cinayeti sonrası hazırlanan Soma iddianamesini kabul etti.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Soma İddianamesi'ni kabul etti. Yaklaşık iki buçuk aydır, mahkemenin tamamlanmasını istediği eksikleri gidermek için çalışma yürüten Soma Cumhuriyet Savcılığı, geçen hafta ortasında dosyayı yeniden Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Dün akşam saatlerinde de mahkemenin Soma iddianamesini kabul ettiği öğrenildi. 

Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre 13 Mayıs’taki facianın ardından başlatılan tahkikat çerçevesinde halen 8 kişi tutuklu bulunurken, Soma Cumhuriyet Savcılığı 3 Kasım’da fezlekeyi hazırlayıp Ağır Ceza Mahkemesi mevcut bulunan en yakın Akhisar Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. Akhisar Cumhuriyet Savcılığı ise fezlekeyi inceleyip, hazırlamış olduğu iddianameyi Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’ne 10 Kasım’da sundu. İddianameyi inceleyen Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi de 25 Kasım’da 4 noksan madde sebebiyle savcılığa iade etti. Bunun üzerine Akhisar Cumhuriyet Savcılığı iddianamenin iadesine itiraz etti. İddianame bu defa Manisa Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Manisa Ağır Ceza Mahkemesi ise eksikleri iki maddeye indirdi. Bunun üzerine geçen Aralık'ta Soma Savcılığı'na dönen dosyada eksiklerin giderilmesi için yeniden çalışma yapıldı.

Katliamın yıldönümüne iki ay kala dün akşam saatlerinde iddianame Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Manisa Barosu eski Başkanı Avukat Zeynel Balkız yaptığı açıklamada, “Şimdi tek beklentimiz yargılamanın adil ve hızlı bir şekilde yapılması. En kısa sürede yargılama başlayacaktır” diye konuştu.

İddianamede aralarında Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, şirket yöneticileri Akın Çelik ve Ramazan Doğru’nun da bulunduğu halen tutuklu 8 şahıs hakkında “olası kasıtla insan öldürme ve yaralama” suçundan 301 kez ve 20 ile 25 yıl, çoğu mühendis ve ocak çalışanlarında oluşan 37 kişi hakkında ise “bilinçli taksirle insan öldürmek ve yaralamadan” 2 ile 15 yıl hapis cezası istendi