Mahalle girişinde kanlı pusu

Mardin’in Ömerli İlçesi’ne bağlı Kayadere Mahallesi’nde bir araca uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucunda 4 kişi yaralandı.

DHA

 Ömerli İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Kayadere Mahallesi'nde bugün akşam saatlerinde, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından, içerisinde Hamdin Güven, Edip Güven, Felemez Akgül ve Selanik Akgül'ün bulunduğu 47 KK 714 plakalı araca uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda araçta bulunan 4 kişi vücutlarının çeşitli bölgelerine isabet eden kurşunlarla yaralandı. Yaralılar, Ömerli ve Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Jandarma ekipleri, Kayadere Mahallesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Köyün girişinde oluşturulan güvenlik noktası ile giriş çıkışlar, güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınırken, silahlı kavgayı başlattığı ileri sürülen Güven Ailesi'ne ait evlerde de jandarma bir taşkınlık yaşanmasın diye sıkı önlem aldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, kaçan saldırganların yakalanması için de çalışma başlatıldı.

 

4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Kayadere Mahallesi'nde 3 Temmuz 2014'te Güven, Akgül ve Budak aileleri arasında husumetten dolayı silahlı kavga çıkmış, kavgaya taraf olan ailelerin birbirlerine ve evlerine uzun namlulu silahlarla ve tabancalarla ateş açması sonucu Ahmet Budak, Fidan Budak ve İzzettin Budak ile Celil Demirkıran hayatını kaybetmiş, 27 kişi de yaralanmıştı.