LÖSEV'e Bakan yanıtı: Bizden daha güçlü bir kuruluş olamaz

LÖSEV'in geçtiğimiz gün Cem Yılmaz ile tanıtımını yaptığı hastaneye ruhsat verilmiyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden ve devletinden daha güçlü bir kuruluş olamaz. Dolayısıyla, aldıkları izin ne kadarsa o iznin peşinden koşsunlar ve kurallara uysunlar” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cibuti Sağlık Bakanı’nı misafir etti. AA'nın haberine göre, ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, LÖSEV Onkoloji Kenti ve Hastanesine ilişkin bir soru üzerine, duygu sömürüsü üzerinden ülkenin yönetim dinamiklerinin farklı noktalara taşınmaya çalışıldığını iddia etti.

Sağlık Bakanlığının 2007 yılından bu yana hekim ve hemşire açığı olması nedeniyle planlama yaptığını anlatan Müezzinoğlu, buna göre sağlık yatırımı yapacak herkesin izin almasının şart olduğunu vurguladı. Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

LÖSEV'in bize müracaatı 100 yataklı bir hastaneydi. Biz de buna ilişkin ön iznini uygun bulmuştuk. Ama, 'Ben güçlüyüm, ben kamuoyu algısını yönetirim. Dolayısıyla 400 yaparım, 400'ün karşılığını da Bakanlıktan alırım' diyorsa, bu etik, kural dışıdır. Bu etik ve kural dışılığa bu ülkenin yönetimini hiç kimse mahkum edemez.

Dün LÖSEV’i ziyaret eden komedyen Cem Yılmaz, Bakanlığın tutumuna ilişkin bir soruya, “Bu ciddi mi ya” şeklinde tepki vermişti. Cem Yılmaz aynı toplantıda, "İyi ki ben Sağlık Bakanı değilim, yoksa buraya madalya dağıtmaktan bayağı masrafa girecektik" demişti.