Lise öğrencileri zorla Erdoğan mitingine götürülüyor

İstanbul çapında liselerde öğrenciler İstanbul'un Fethi'ni kutlama adı altında Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı mitinge götürülmeye zorlanıyor.

İstanbul Valiliği, kentteki lise yönetimlerine gönderdiği bir yazıyla öğrencilerin Tayyip Erdoğan'ın seçim mitingine dönüşecek İstanbul'un Fethinin yıldönümü vesilesiyle yapılacak mitinglere katılmasını sağlamaya çalışıyor. Lise yönetimleri de Valiliğin yazısı nedeniyle öğrenci velilerine izin yazısı yolluyor.

İstanbul Ortaköy'de bulunan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bu liselerden bir tanesi. Bir öğrenci velisinin soL'a aktardığı bilgiye göre, öğrencilere okulda dağıtılan etkinlik izin belgesinde 30 Mayıs 2015 tarihinde Yenikapı Miting alanında Recep Tayyip Erdoğan'ın katılım göstereceği İstanbul'un Fethi 562. Kutlama Programı'na katılmaları isteniyor.

Mitinge izin belgesi için, okul yönetiminin, "katılım zorunludur, muhakkak kağıdı herkes getirsin" dediği belirtilirken, buna benzer birçok örneğin kent çapında yaşandığı bilgisi basına yansıdı. Daha önce de Kağıthane Kaymakamlığı tarafından ilçedeki liselere benzer bir yazı gönderildiği, mitingde kaç öğretmen görevlendirilmesi gerektiğinin de yazıda belirtildiği ortaya çıkmıştı.