Levent Üzümcü için 'hakaretten' zorla getirme talimatı: Utanç verici

Oyuncu Levent Üzümcü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla bugün polis eşliğinde ifadeye götürüldü. Konuya ilişkin soL'a açıklamada bulunan Üzümcü, 'Attığım tüm mesajların arkasındayım ama benimle ilgili dosyada bana ait olmayan paylaşımlar vardı. Asıl bu yapılan büyük suç. İstedikleri sesimizin çıkmaması. Biz olmayalım istiyorlar, biz yok olalım istiyorlar. Hakaretler…

Ali Ufuk Arikan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasıyla tutuklamalar ve gözaltılar sürerken, bu kez de oyuncu Levent Üzümcü hedef alındı.

Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla polis eşliğinde ifadeye götürülen Üzümcü, verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

'BANA AİT OLMAYAN PAYLAŞIMLAR DOSYADA'

Konuyan ilişkin soL'a açıklamada bulunan Üzümcü, bilişim suçlarının hazırladığı bir dosyayla karşılandığını belirtirken, "Benim attığım tweetler dosyalanmış. 'Bu tweetler senin mi?' diye sordular, 'evet' dedim. Kimi kastettiğimi sordular. Ancak dosyanın içinde benimle hiçbir ilgisi olmayan, bana ait olmayan paylaşımlar vardı. Dosyadaki bu paylaşımların benimle hiçbir ilgisi olmadığını ve asıl suçun bu dosyayı hazırlayanlar tarafından işlendiğini söyledim" dedi.

Kendisine ait olmayan paylaşımlardan kolaj yapıldığını belirten Üzümcü, dosyada "devlet büyüklerine küfür ettiği" ifadesinin yer aldığını ancak buna dair tek bir kanıt gösteremediklerini ifade etti.

'AKILLA AÇIKLANABİLİR BİR TARAFI YOK'

Üzümcü, "Kendi yazdığım, attığım tüm mesajlarım arkasındayım ama benimle hiçbir ilgisi olmayan şeyler önüme çıkarıldı" diye konuştu.

Yaşadıklarının akılla açıklanabilir bir tarafı olmadığını dile getiren Üzümcü, "İnternet sitelerinden, sosyal medya hesaplarından hedef gösteriyorlar beni. Olacak iş değil. Medyadan bazı isimler üzerinden beni hedef alıyorlar. Bunlar suç değil mi, bunların hesabı sorulmayacak mı?" diye sordu.

Kendisine ulaşılamadığı iddiasıyla zorla getirme talimatı verildiğini aktaran Üzümcü, "Bana nasıl ulaşamamışlar anlaşılır gibi değil. Arasalar, söyleseler kendim giderim zaten. Polis nezaretinde götürmek istiyorlar, asıl istedikleri bu. Ne oluyor ya? Bu ülkenin yurttaşları eleştiri hakkına sahip değil mi? Bugün insanlar beyaz eşya alıyorlar, memnun kalmadım diye şikayet ediyorlar. Bir yurttaşın, bir seçmenin hiç mi eleştiri hakkı yok. İstedikleri sesimizin çıkmaması. Biz olmayalım istiyorlar, biz yok olalım istiyorlar. Hakaretler, küfürlerle bu yüzden bizi hedef alıyorlar. Tek kelimeyle utanç verici" ifadelerini kullandı.