Levent Gültekin: Laiklik, Türkiye'deki en önemli değer ama...

Gazeteci-yazar Levent Gültekin CNNTürk'te Türkiye'deki siyasi atmosfere dair ilginç açıklamalarda bulundu .

Haber Merkezi

CNNTürk'te Şirin Payzın'ın hazırlayıp sunduğu "360 Derece" programına katılan gazeteci-yazar Levent Gültekin Türkiye'deki siyasi atmosfere dair ilginç açıklamalarda bulundu.

Öncelikli olarak AKP seçmenine seslenen Gültekin, kendisinin de Milli Görüş geleneğinden geldiğini, AKP seçmenini tanıdığını ve AKP seçmenlerinin, örneğin Egemen Bağış'ın yükünü taşımak zorunda olmadığını söyledi. "Kırk yıldır kapıları bunun için mi çaldınız?" diye soran Gültekin toplumun laik duyarlılıklar taşıyan kesimlerine de "AKP içindeki alçaklara bakarak tüm müslümanları yargılamayın, örneğin Mehmet Metiner'i farklı bir örnek olarak kabul edin ve 'müslümanlar böyledir' demeyin." çağrısında bulundu. 

Laikliğe ilişkin olarak da konuşan Gültekin, "Ben de zamanında kemalizme tepki duyardım. Ancak bugün Cübbeli Ahmet Hoca gibi tipleri görünce yapılanlar iyi ki yapmılmış diyorum. Onlar yapılmasaydı Afganistan gibi olurduk." derken laikliğin bugün Türkiye'nin en önemli değeri olduğunu ve en çok müslümanlara gerektiğini söyledi. Ancak laikliğin yeniden tarif edilmesi gibi bir gereklilik olduğunun altını çizen Levent Gültekin, Birleşik Haziran Hareketi'ni "gericilik" kavramı üzerinden siyaset yaptığı için eleştirirken, HDP'nin Türkiye'yi birleştirme çabasının önemsenmesi gerektiğini belirtti.

Bu noktada devreye giren Şirin Payzın HDP'nin çok önemli olduğunu vurgulayarak "HDP, bugün kadın hareketini, sol hareketi içinden çıkarmış bir yapıdır." dedi. Payzın'ın yorumu bilgisizlik olarak yorumlandı.

LEVENT GÜLTEKİN KİMDİR?

internethaber.com yazarı Levent Gültekin 1972 yılında Ardahan’da doğdu. Üniversite eğitimini Eskişehir Kamu Yönetimi Bölümü'nde, yüksek lisansını Selçuk Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü'nde tamamladı. 1994 yılında gazeteciliğe Yeni Şafak gazetesinde başladı. 1995’te Yeni Şafak’ta reklam müdürü oldu. 1998’de bu gazeteden ayrılıp Haber Postası adlı günlük bir gazete çıkardı. 1999 yılında Yeni Şafak’a genel müdür olarak tekrar döndü. 2000 yılında bu gazeteden ayrılıp Gerçek Hayat dergisini kurdu. Yaklaşık 5 yıl bu derginin hem yayın yönetmenliğini hem de sahipliğini yürüttü. 2007 yılında Star Medya grubunda İcra Kurulu Başkan Yrd. olarak işe başladı. 2009’da Star gazetesinden istifa edip dil eğitimi için Londra’ya gitti. Londra dönüşü 2010’da medya grup başkanı olarak Cine5’te çalışmaya başladı. 2010’un ortalarına doğru Cine5’teki görevinden ayrıldı. Bugün hala internethaber yayın grubunda köşe yazarlığı yapıyor.