Leman Sam'ın hapsi isteniyor!

Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanlar için attığı bir tweet yüzünden lince uğrayan sanatçı Leman Sam'ın hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla bir yıla kadar hapsi istendi.

Twitter hesabından, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" diyen Leman Sam, başta Bülent Arınç olmak üzere birçok AKP'linin saldırısına maruz kalmıştı.

Sam, saldırılara yine twitter hesabından yanıt vermiş "Her meslekten tanınmış insanların bir kısmı çeşitli nedenlerle susuyor, çoğunluğu ise tribünlere oynuyor" demişti.  Daha önce de kendisinin "topun ağzında" olduğunu Söyleyen Leman Sam'ın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla bir yıla kadar hapsi istendi. 

Cihan'da yer alan habere göre attığı tweet nedeniyle Sam hakkında yapılan suç duyurusuna savcılığın daha önce verdiği takipsizlik kararını üst mahkeme bozdu. Avukat Turgay Balaban’ın itirazı üzerine dosyayı inceleyen İstanbul 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği, kovuşturmaya yer olmadığına yönelik kararın kaldırılmasına hükmetti.

Bu gelişme üzerine  Savcı Hasan Basri Zamanis tarafından hazırlanan iddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak"la suçlanan Sam’ın altı aydan bir yıla kadar hapsi isteniyor.