Kuzu’nun kafası çok karışık!

Cumhurbaşkanı Danışmanı AKP’li Burhan Kuzu, bugün bir gazeteye verdiği röportajda “HDP kapatılmayı bin kez hak etmiştir” dedikten sonra, ardından da “Parti kapatma oy veren seçmene haksızlık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'li danışmanı Burhan Kuzu’nun, bugün bir gazeteye verdiği röportajda, “HDP kapatılmayı bin kez hak etti, dava açılsa hukuka aykırı olmaz” açıklaması, Demirtaş’ın iki gün önce ortaya attığı “HDP’yi kapatma hazırlığı Burhan Kuzu’nun ofisinde yapılıyor” iddiasını adeta doğrular nitelikte.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Burhan Kuzu, HDP’yi kapatma planının kendisine ait ofiste yapıldığı iddialarına, Habertürk'ten Balçiçek İlter'e verdiği röportajla bir kez daha yanıt verdi.

Kuzu, röportajda ilk önce, "HDP kapatılmayı bin kez hak etmiştir" dedi. Daha sonra da "Parti kapatma oy veren seçmene haksızlık. Adam partiye oy veriyor, başındaki adamın birkaç yanlışı sebebiyle niye adam cezalandırılsın? O gider, başkası gelir" diye de ekledi.

İşte Kuzu'nun röportajından söylediği o sözler:

"- Ya parti kapatma? Niye sizin HDP’nin kapatılmasını istediğinizi düşünüyorlar?

HDP kapatılmayı bin kez hak etmiştir. Yasamızda ve Anayasa’mızda ne varsa hepsini yapmıştır, parti kapatmayı gerektiren... Dava açılsa asla hukuka aykırı olmaz. Böyle düşünüyorum.

- Dava açılsın mı yani?

Hayır. Parti kapatmada Türkiye adeta bir mezarlıktır Balçiçek. O başka bir şey. Parti kapatma oy veren seçmene haksızlık. Adam partiye oy veriyor, başındaki adamın birkaç yanlışı sebebiyle niye adam cezalandırılsın? O gider, başkası gelir. Bütün buna rağmen parti kapatmadaki hoyratça davranış bütün dünyada kalktı. Sadece “ırkçılık ve teröre destek olma” varsa parti kapatılabiliyor. İnsan Hakları Mahkemesi kararında var. O zaman kapatıyor.

- HDP açısından bakarsak...

Irkçılık yapmıyor kuşkusuz ama teröre destek veriyor. Terörle iç içe geçmişlerdir. HDP çizgisindeki arkadaşlarımızın Kandil’den asla bağlarını koparmadıklarını biliyorum. Kandil adayları belirliyor zaten... Bundan önce de partileri kapatıldı. Avrupa’da kazandılar... Dini gerekçelerle gidince kaybedersin ama bu tür bölücülükle gidince oradan kurtardılar. Buna rağmen niye parti kapatmak sonuç vermiyor? Çünkü bunu kapattıktan sonra başka parti gelir. Çok bir şey değişmez. Hangi partiyi kapatmışsa bu sistem, o damar daha gür gelmiştir. Biz de aynı durumdayız. AK Parti farklı bir parti ama Refah ve Fazilet özümüz var. 28 Şubat sonrası biz daha kuvvetlenerek geldik. Türkiye’de durum budur."