'Kuş gribine karşı teyakkuz halindeyiz'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son 4 ayda yaklaşık 40 bin tavuğun telef olduğu Balıkesir’in Bandırma İlçesi'nde 3 kilometre yarıçapında alanın "Kuş gribi" tehdidi üzerine karantinaya alınması ile ilgili, “Teyakkuz halindeyiz. Her türlü tedbiri alacak dinamikleri oluşturduk” dedi.

DHA

Yalova'da incelemelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, Vali Selim Selim Cebiroğlu’nu makamında ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Bandırma İlçesi’nde görülen kuş gribi ile ilgili soru üzerine Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte bilimsel bütün önlemleri aldıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Şu anda Balıkesir’de alınan tedbirlerin ötesinde ilave tedbirler gerektirecek bir sürece, şu anda bir ihtiyaç duyulmuyor. Biliyorsunuz ki bu viral bulaşma yolları bizi her zaman teyakkuzda olmayı gerektiriyor. Teyakkuz halindeyiz. Her türlü tedbiri alacak dinamikleri oluşturduk. Özellikle Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı olarak da bizim halk sağlığı kurumumuz yakın takipte."