Kurtulmuş'tan CHP ile koalisyon açıklaması: Pazartesi günü son görüşme

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "AK Parti ile koalisyon kuramazsak üzülürüm" sözü ile ilgili olarak, “Pazartesi günü son görüşmeyi yapacağız. Ümit ediyoruz ki bu görüşmelerde hayırlı bir sonuç çıkar. Sürecin sonunu hep beraber göreceğiz.” yorumunda bulundu.

Ankara Bilkent Otel'de katıldığı bir kongrede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "AK Parti ile koalisyon kuramazsak üzülürüm" şeklindeki beyanatının hatırlatılması üzerine, “Tespit ettiğimiz konular üzerine tartışıyoruz. Uzlaştığımız noktalar, uzlaşamadığımız noktalar oluyor, ileriye bırakılacak noktalar oluyor. Görüşmelerimizi etik kurallar içinde yürütüyoruz. Ümit ediyoruz ki bu görüşmelerde hayırlı bir sonuç çıkar. Bugün sondan bir önceki görüşmeyi yaptıktan sonra Pazartesi günü son görüşmeyi yapacağız." diye konuştu.

Henüz hazırlık aşamalarının devam ettiğini belirten Kurtulmuş, "Bizim açımızdan son derece medeni, son derece güzel diyalogların sürdüğü herkesin kendi görüşünü açık dille ifade ettiği öğretici ve Türkiye siyaseti bakımından da örnek bir çalışmayı sürdürdüğümüzü ifade etmek istiyorum. Ümit ederim ki sonunda hayırlı bir şekilde sonuçlanır. Sürecin sonunu hep beraber göreceğiz.” ifadelerini kullandı.