KPSS yapılmadan soruların çalındığı biliniyormuş!

AKP - Cemaat kavgası sonrası birlikte işlenen suçlar ortaya saçılmaya devam ediyor. 2013 yılında yapılan KPSS'de soruların çalındığının sınav yapılmadan önce bilindiği öne sürüldü.

AKP iktidarında defalarca yaşanan sınav hırsızlıklarına ilişkin bilgiler gelmeye devam ediyor. Cemaat - AKP kavgası sonrası iktidar tüm suçu cemaate atarak kendini aklamaya çalışırken, bugün konuya ilişkin bir haber daha basına yansıdı.

AKP'nin yayın organlarından Yeni Akit'te yer alan habere göre, 2013'te yapılan KPSS'de soruların çalındığı sınav yapılmadan önce anlaşıldı ama bir adım atılmadı.

Akit'in ilginç bir senaryoya dayandırdığı sınav hırsızlığı iddiaya göre şöyle gerçekleşti:

Plana göre, imtihan sorularının basım işinde görevli olan bir kişi, Türkiye’de özellikleri pek bilinmeyen bir “çip”e soruları kaydetti ve özel bir donanımla, basım işlerinin yapıldığı matbaadaki tuvaletten kanalizasyona atıp, sifonu çekti. Özel olarak hazırlanan çip, binanın pis su borularından bina dışına çıkarak, “paralel ekip” tarafından kanalizasyonda oluşturulan farklı setlerden birisine takılması sağlandı ve sinyal verdi. Gelen sinyale göre “çip”in hangi sette takıldığını öğrenen paralel ekip, soruların bulunduğu “çip”e ulaştı ve gerekli yerlere gönderdi. Yüksek güvenlik önlemleri sebebi ile, sorulara umduğundan daha geç ulaşan “paralel ekip”, soruları planladığı oranda her yere dağıtamadı.

İddialara göre bir ihbar sonrası olay savcılığa intikal ederken, olayı soruşturan savcı, baskı işlerinin bittiği gün Ş.D.’yi ifadeye çağırdı. Savcıdan 1gün izin isteyen Ş.D.'nin bu sırada "paralel yapı" tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü.

Haberde sınav sorularının çalındığının bilinmesine rağmen neden iptal kararı alınmadığına ilişkin ise bilgi verilmedi.