KPSS operasyonu için düğmeye basıldı

KPSS 2010 yılı sınavıyla ilgili soruşturmada hazırlanan bilirkişi raporu bugün iktidar medyasında yer buldu.

Sabah gazetesi bugün KPSS 2010 yılı sınavına ilişkin TÜBİTAK tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda yer alan iddialara yer verdi. Habere göre bilirkişi, KPSS’de kopya iddialarıyla Pensilvanya arasında bağlantı olduğunu saptadı.

Haberde KPSS sorularının, sınavdan 4 gün önce Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki Baki Saçı isimli kişinin bilgisayarına yüklendiği belirlendiği, Saçı'nın bilgisayarında yapılan incelemede, 72 farklı IP adresine bağlandığının tespit edildiği iddia edildi.

Raporda şu ifadelere yer verildi: "Teslim edilen bilgisayarın diskinden ayrıca bir dosya kurtarılmıştır. Bu dosyanın esasında söz konusu bilgisayarın iletişimde olduğu başka bilgisayarların IP numaralarını içerdiği anlaşılmaktadır. Söz konusu IP numaraları http://www.whereisip. net/index.php IP tespit etme sitesi kullanılarak incelendiğinde dünyanın dört bir tarafından adresler ve ülkeler tespit edilmiştir. Bu listenin başında bulunan ilk IP adresi ise ABD'de Ohio ve Pensilvanya arasındaki bir yere işaret etmektedir."

FUAT AVNİ HABER VERMİŞTİ

1 Mart’ta Fuat Avni adıyla yayın yapan Twitter adresi üzerinden KPSS operasyonu başlatılacağı öne sürülmüştü. Fuat Avni, TÜBİTAK tarafından hazırlanan bir rapor üzerinden geçmişe dönük bazı sınavların şaibe altına alınacağını öne sürmüş, bazı akademisyenlerin isimlerini de vererek, akademisyenlerin “sonuç bölümü önceden yazılmış olan sahte raporun altını dolduracağını” iddia etmişti.