KOÜ’de soruşturma skandalı: Ismarlama darp raporu verilmiş

Kocaeli Üniversitesi’nde AGD isimli grup ile muhalif öğrenciler arasında çıkan kavgayla ile ilgili açılan soruşturmada bir skandal ortaya çıktı. Özel güvenlik personelinin ısmarlama darp raporu aldığı öğrenildi.

Caner Aktan

Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup ile sol görüşlü öğrenciler arasında 24 Aralık 2014 tarihinde gerginlik çıkmış, çıkan gerginlik sonucunda 42 sol görüşlü öğrenciye soruşturma açılmıştı. Soruşturma ile ilgili ekinde darp raporu olan tutanağın olay günü saat 15:00’te tutulduğu, ancak darp raporlarının hastaneden saat 20:35 itibariyle verildiği ortaya çıktı. Henüz darp raporu verilmeden saat 15:00’te tutanağın hazırlanması akıllara “ısmarlama darp raporu mu verildi?” sorusunu getirdi.

İHMAL VAR
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Av. Talip Kavak, soruşturmaların hukuksuz olduğuna dikkat çekti. Soruşturmaların polisin yönlendirmesiyle açıldığını ifade eden Kavak, “Üniversite yönetimi hiçbir incelemede bulunmadan önüne liste halinde gelen isimlere soruşturma açmış. Soruşturma dosyasında çok büyük ihmaller var. Ismarlama darp raporları var. Tutanak saati ile darp raporunun alındığı saat tutmuyor. AGD’li hiçbir öğrenciye soruşturma yok. Bütün soruşturmalar muhalif öğrencilere yönelik” diye konuştu.

DOSYADA HATA VAR
Soruşturma dosyasının üstünkörü hazırlandığının altını çizen Av. Talip Kavak, dosyada çok büyük hataların olduğunu da ifade etti. Tutanakları hazırlayan amirin imzasının eksik olduğunu söyleyen Kavak, “Hazırlanan dosya rektörlük tarafından hiçbir şekilde incelenmemiş. Delillere bakılmamış. Delil diye bize verilen CD içerisinde özel güvenlik personelinin öğrencilere ettiği küfürler mevcut. Bunların hiç birisi kayıtlara geçirilmemiş. Daha sonra hazırlanan CD içerisinde bu küfürler sansürlenmiş. Yine aynı şekilde darp raporu alan özel güvenlik personelinin CD içerisindeki görüntülerde koştuğu görülüyor. Bu nasıl darp raporu?” şeklinde konuştu.