Koreli turistler saldırıya uğradı, Ülkü Ocakları yalanladı

Sultanahmet’te Koreli turistlere "Çinli" diye bir grup saldırdı. Saldırıya uğrayan Koreliler isyan etti. Ülkü Ocakları saldırıyı yalanladı.

"Çin'de Uygur zulmü" dezenformasyonu sürerken faşist gruplar "Çinli" saldırılarına devam ediyor. Bu kez Sultanahmet’te Koreli turist kafilesine saldırıldı. Saldırıya uğrayan Koreliler isyan ederek saldıranlar hakkında şikayetçi oldu.

DHA'nın haberine göre, 1’i kadın 2 Koreli turist ifadelerine başvurulmak üzere Sirkeci Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. Polis merkezinde tercüman eşliğinde ifadeleri alınan turistlerin şikayetçi oldukları, bu şikayet sonrası soruşturmanın "mala zarar verme" ve "hakaret" suçlarının işlendiği iddiasıyla soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

ÜLKÜ OCAKLARI YALANLADI

Öte yandan olayla ilgili olarak Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Koreli turist kafilesine yönelik bir saldırının olmadığı iddia edilerek şöyle denildi: 

"Ne koreli ne de başka bir turist kafilesi saldırıya uğramıştır. İddia edildiği gibi böyle çirkin bir olay asla yaşanmamıştır. Hangi milletten ve dinden olursa olsun her kişinin mal ve can güvenliği ülkücülerin namusuna emanettir. İster Çinli olsun, ister farklı bir milletin mensubu bir turiste yapılmış olsun herhangi bir saldırı asla kabul edilemez."