Konsoloslukta inceleme yapan polisler delil torbalarıyla çıktı

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda gece başlayan ikinci arama çalışmaları sabah 05.00 itibariyle sona erdi. İnceleme sonunda polis ekipleri çok sayıda delil torbasıyla olay yerinden ayrıldı.

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda başlayan ikinci arama saat 05:00 itibariyle sona erdi.

Konsolosluk binasında yapılan aramaların ardından delil torbalarının çıkarılışı sırasında, polis memurlarının üzerindeki kırmızı lekeler dikkat çekti.

İlk olarak kan olarak değerlendirilen lekelerin, incelemelerde kullanılan kimyasal maddelerden kaynaklandığı öğrenildi.

Çalışmalar kapsamında konutun üzerinde olay yeri inceleme ekiplerine ait bir drone uçuruldu. Öte yandan konuta getirilen bir polis köpeği de aramalarda yer aldı.

Konuta, çalışmalar devam ederken arkasında bir su motoru ve jeneratör bulunan bir itfaiye aracı geldi. Ekiplerin konutun bahçesinde bulunan su kuyusunda inceleme yapması bekleniyordu. Ancak itfaiye aracı içeriye girmedi.

Konsolosluk'ta yapılan aramalarda çok sayıda delil elde edildiği görürdü. Torbalara konulan bir çok delil incelenmek üzere emniyete götürüldü. İkinci kez yapılan aramada konsolosluğa ait araçlarda tek tek arandığı öğrenildi.