Komünistlerin yanıtı: Bu savaşta geçen yıl 1712 kişi öldü!

Yeni yıla maden işçileryile birlikte giren Enerji Bakanı Berat Albayrak ile Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'ya Komünist Parti'den yanıt: Bu ülkede başka bir savaş, ilan edilmemiş bir savaş, hiç ara vermeden devam ediyor. 2015 yılında tam 1712 işçiyi bu savaşta kaybettik. Bu savaş kolay bitmeyecek. Çünkü bu savaş iki kardeş halk arasında değil, patronlar ile işçiler arasında...

Haber Merkezi

Komünist Parti, yeni yıla yerin 425 metre altında maden işçileriyle giren ve işçilerle alay edercesine "kazasız belasız yeni yıllara" yazılı pastayı kesen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Bu savaşta geçen yıl 1712 kişi öldü" yanıtını verdi. 

"Komünistlerin yanıtıdır" başlığıyla yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Yıllarca 'analar ağlamasın' sömürüsü yapan diktatör şimdi milyonlarca insanın anasını ağlatıyor. Ve bu sırada bu ülkede başka bir savaş, ilan edilmemiş bir savaş, hiç ara vermeden devam ediyor. 2015 yılında, 25 Aralık tarihine kadar tam 1712 işçiyi bu savaşta kaybettik. Bu savaş kolay bitmeyecek. Çünkü bu savaş iki kardeş halk arasında değil, patronlar ile işçiler arasında... İşçiler, emekçiler, paranın değil alın terinin hizmetinde olan aydınlar…Tarafınızı doğru seçin. Savaşınızı da..."

Komünist Parti tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle: 

“Ölen arkadaşları için dua eden madenciler ‘Kazasız belasız yeni yıllara’ yazılı pastayı kesti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, maden işçileriyle yerin 425 metre altında yeni yılı kutladı. Albayrak, 'Dün Suudi Arabistan'daydık. Önemli bir seyahat oldu Türkiye açısından. Hava muhalefetine rağmen söz vermiştik. Zonguldak'a geldik. Hava muhalefetine rağmen sözümüzü yerine getirdik' dedi.” 1 Ocak 2016 tarihli gazetelerden

KOMÜNİSTLERİN YANITIDIR

Bu savaşta geçen yıl 1712 kişi öldü

Türkiye yeni yıla evlere giren roket mermileri, top sesleri, sokaklarda kalan cesetler ve çocuk cenazeleri ile girdi. Artık ilan edilmiş bir savaş var. Herkes “barış”tan söz ediyor ama diller barış derken eller savaşıyor. Yıllarca “analar ağlamasın” sömürüsü yapan diktatör şimdi milyonlarca insanın anasını ağlatıyor.

Ve bu sırada bu ülkede başka bir savaş, ilan edilmemiş bir savaş, hiç ara vermeden devam ediyor.

Kadri Balta 24 Aralık’ta Maslak'ta öldürüldü. İnşaatta çalışıyordu, iskeleyi tutan halatın kopmasıyla yere çakıldı. İstanbul'da katledildi, memleketi Nusaybin'de toprağa verildi. Gençti, 19 yaşındaydı. O da yüzbinlerce işçi gibi, memleketinden uzakta inşaatlarda yaşam savaşı veriyordu. Çoğu yine işçi olan kalabalık grupların “ocaktan abilerin” peşine takılıp, Kürtçe konuşanlara saldırmak için bastıkları inşaatlarda...

Murat Kıratlı 29 Aralık’ta Sivas'ta öldürüldü. Bir sulama hattı inşaatında çalışıyordu. Toprak kayması sonrasında ölen üç işçiden biriydi. Osmaniyeli Muhterem ve Kalender Ballı ile birlikte can veren Kıratlı Ordu'nun Akkuş ilçesindendi. 41 yaşındaydı.

Yerin 425 metre altında işçilerle yılbaşı geçiren bir Çalışma Bakanı'mız var diye sevinelim mi şimdi? Enerji Bakanı Suudi Arabistan'dan dönüşte karşılaştığı hava muhalefetine rağmen işçilere verdiği yılbaşı sözünü tuttu diye sevinelim mi? Gazetecilere poz verdiler diye?

2015 yılında, 25 Aralık tarihine kadar tam 1712 işçiyi bu savaşta kaybettik. 

Bu savaş kolay bitmeyecek. Çünkü bu savaş iki kardeş halk arasında değil, patronlar ile işçiler arasında... Emek ile sermaye arasında... Sermaye hep kazanıyor ve savaş sürüp gidiyor. Ölümler sürüyor. Haksızlıklar sürüyor. Bu savaşın bitmesi için emeğin kazanması gerekiyor.

İşçiler, emekçiler, paranın değil alın terinin hizmetinde olan aydınlar…

Tarafınızı doğru seçin.

Savaşınızı da...