Komünistlerden Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına yanıt!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül tutuklanmasına Komünist Parti'den yanıt geldi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün MİT TIR'larına ilişkin yaptıkları haberden dolayı tutuklanmalarına, Komünist Parti'den "Hükümsüzdür" yanıtı geldi.

Komünist Parti'nin yanıtının tamamı şu şekilde:

Çetelerin hamisi şuursuz bir diktatörün emriyle alınan hiçbir kararın hükmü olmaz.

“Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek açıklamak ve silahlı örgüte üye olmamakla birlikte bilerek veya isteyerek yardım etmek suçlarından tutuklanmalarına...” Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği

KOMÜNİSTLERİN YANITIDIR:

HÜKÜMSÜZDÜR!

Tüm yasaları ve Anayasa'yı hiçe sayarak, Suriye'yi kana bulayan çetelere tırlarla silah yollayanları yargılaması gereken mahkemeler, bu suçları belgeleyenleri tutukladı.

Tutuklama kararında geçen “devletin güvenliği” ancak kendisini İslam Devleti olarak adlandıran Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) olarak bilinen vahşet örgütünün güvenliği olabilir.

Çetelerin hamisi şuursuz bir diktatörün emriyle alınan hiçbir kararın hükmü olmaz.

Halka yalan söylemek suçtur.

Halktan gerçekleri gizlemek suçtur.

Halktan gerçekleri gizleyenleri korumak suçtur.

Komünistler olarak bunu dün olduğu gibi bugün de, yarın da tekrar tekrar söyleyeceğiz.

Bu bildiriyi her yerde yayacağız. Duvarlara asacağız. Meydanlarda dağıtacağız.

27 Kasım Cuma günü saat 12.00'de Şişli'de Cumhuriyet Gazetesi'nin önünde olacağız.