Komünist Partili Kadınlar: Özgecan’ın katili AKP düzeni…

Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için bir açıklama da Komünist Partili Kadınlar'dan geldi.

Komünist Partili Kadınlar tarafından yapılan açıklamada, Özgecan’ın katilinin AKP düzeni olduğuna vurgu yapılırken, "Dün Özgecan’ın ölüsü bulundu. Ya yüreğimizdeki ağırlığa bir taş daha ekleyeceğiz, ya da bu karanlığı yırtacak bu düzeni yıkacağız" denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Özgecan’ın katili AKP düzeni…

ÖZGECAN ASLAN’IN HESABINI SORACAĞIZ!

Bir kadın cinayeti daha... Bıçaklanarak öldürülüyor ve ardından yakılıyor. Özgecan Aslan, Tarsus’da üniversite öğrencisi bir genç kadın, henüz 20 yaşında…

İnsani hiçbir sıfat ile nitelenemeyecek bu vahşetin failleri henüz ayrıntılar netleşmese de tespit edilmiş. Fakat katillerin yakalanması vicdanımızı rahatlatmadı, rahatlatmayacak.

Anaakım medyada ‘yetkililerin’ açıklamalarını okumaya başladık bile… Olayı kriminalize ederek vakayi adiye sunumu ile ‘katilleri yakaladık’ açıklamaları yapılmaya başlandı. Zaten kzlı-erkekli aynı evlerde, yurtlarda kalan, zaten ‘uygun bir kısmet bulup evlenmesi gerekirken nedense okuyan’ ve illa ki hep sorun çıkaran üniversite öğrencilerinin –hele ki kadınsa- ‘tek başına(!), o saatte (!), orada (!) ne işi olduğu’nu pişkin pişkin ima eden açıklamaların da eli kulağındadır.

Özgecan’ın katli 3. sayfa haberi değildir. Özgecan’ın katlinin ardında AKP karanlığı vardır. AKP’nin kadın düşmanlığını, kadınlara yönelik suçlarını iyi biliyoruz. AKP gericiliğini ve bu gericilik meşruluk kazandıkça kadını sadece bir ‘et parçası’ olarak algılayan kültürü reddediyoruz. AKP, anasının diz kapağından tahrik olduğu için kadınları eve hapsetmeye çalışan yobazların sapkın ahlakıdır.

Biliyoruz ki AKP her ‘kadın-erkek eşit değildir’ dediğinde, bekar erkekler için cinsellik ödeneği isteyecek kadar yüzsüzleştiğinde, diyanet işleri ‘nişanlı çiftlerin’ nerede nasıl gezeceğini fetva konusu ettiğinde kadınları mahkum etmeye çalıştıkları karanlık büyüyor; kadının fıtratı şiddet, taciz, tecavüz ve ölüm anlamına geliyor.

Biz kadınlar bu düzende ya nefret ya korkuyla yaşamaya mahkum ediliyoruz. Biz kadınlar ya kayıp ya ölüm ilanlarında yer alıyoruz. Biz kadınlar sadece ‘kır dizini otur evinde’ diye elimize verilen evlilik cüzdanlarında, doğuracağımız çocuk sayısı ile tanımlanıyoruz. AKP kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın katliamlarının hamisidir, sorumlusudur.

Dün Özgecan’ın ölüsü bulundu. Ya yüreğimizdeki ağırlığa bir taş daha ekleyeceğiz, ya da bu karanlığı yırtacak bu düzeni yıkacağız.

Emeğimiz ve bedenimizle kadınız.

AKP iktidarını yıkmak için en fazla sebebi olanlarız.

Özgecan, güzel kızkardeşimiz, HESABINI SORACAĞIZ!

Özgecan Aslan’ın ailesine sabır, tüm kızkardeşlerimize başsağlığı diliyoruz.

KOMÜNİST PARTİLİ KADINLAR

İmam 'çekilin' dedi, kadınlar geri durmadı: Özgecan Aslan'ın cenazesini kadınlar taşıdı...