Komünist Parti'den 'Sivas Katliamı' açıklaması: Gericiliğe boyun eğme, örgütlen!

Komünist Parti 22 yıl önce Sivas'ta gerçekleşen gerici katliama ilişkin yaptığı basın açıklamasında, "ülkemizi saran gericilikle mücadele etmek; bu düzene boyun eğmemekten, düzene hayat öpücüğü verilmesine karşı çıkmaktan, gericiliği bütünüyle reddetmekten geçiyor" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Komünist Parti 22 yıl önce gericilerin saldırıları sonucunda 35 aydının hayatını kaybettiği Sivas Katliamı'na ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Komünist Parti tarafından yapılan basın açıklamasında, gericiliği bütünüyle reddetmek gerektiği vurgulanırken, "kirli pazarlıklara ortak olmayın. Gericiliğe boyun eğmeyin. Komünist Parti’ye güç verin, bu karanlığı birlikte yıkalım" ifadeleri kullanıldı.

Komünist Parti tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Gericiliğe boyun eğme, örgütlen!

2 Temmuz 1993’te 35 yurttaşımızın gerici zihniyet tarafından katledilmesinin üzerinden tam 22 yıl geçti. Bu karanlığın, korkunç katliamın failleri düzen tarafından kollandı, öfkemiz sadece tetikçilerine yönlendirilmeye çalışıldı.

Ülkemizde her geçen gün dozu artan yobazlığın ve gericiliğin kökleri ve sermaye sınıfıyla kan bağları; Kanlı Pazar’dadır, Komünizmle Mücadele Dernekleri’ndedir, Sivas Katliamı’ndadır... Devamı, 12 yıllık AKP iktidarında yaşanan ilericiliğin tasfiyesindedir. 7 Haziran sonrasında ise; düzenin yeniden güçlendirilmesi için tek çare olarak dinselleşmenin sürdürülmesi görülmekte, sermaye ve gericilik arasındaki bağ korunmaktadır.

Bugün 2 Temmuz’u anmak, gericilikle hesaplaşma bayrağını yükseltmektir, ‘istikrar’ gerekçesi ile emekçi halkımıza, bunca yıldır yaşananların sineye çekilmesi yönünde yapılan çağrılara karşı durmaktır.

Bugün 2 Temmuz’u anmak, liberal rüzgarın esir aldığı ilkesizlikle mücadele etmektir, Suriye topraklarına girmek için yapilan kirli pazarlığa 'Hayır' demektir.

Bugün 2 Temmuz’u anmak, halkına karşı sorumlu olduğunun bilincinde olan aydınlara güç vermektir, çocuklarımızın önlerindeki zorunlu “seçeneğin” imam hatipler olmasına direnmektir.

Bugün 2 Temmuz’u anmak hafızamız sürekli olarak silinmeye çalışılırken unutmamak, örgütlenmektir.

Ülkemizi saran gericilikle mücadele etmek; bu düzene boyun eğmemekten, düzene hayat öpücüğü verilmesine karşı çıkmaktan, gericiliği bütünüyle reddetmekten geçiyor.

Biraz olsun nefes alabilmek için kötünün iyisine razı olmayı göze alan emekçilerimize, gençlerimize, kadınlarımıza, bu ülkenin aydınlık insanlarına sesleniyoruz:

Kirli pazarlıklara ortak olmayın. Gericiliğe boyun eğmeyin.

Komünist Parti’ye güç verin, bu karanlığı birlikte yıkalım!