Komünist Parti'den 'operasyon' açıklaması: Yeriniz kalmadı, yıkılacaksınız

Komünist Parti dün iki eylemci ve Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümüyle sonuçlanan operasyona ilişkin, "müzakereler sürerken güç gösterisine kalkışıp iki genci ve bir savcıyı öldürmek, ardından da başarılı operasyon nedeniyle polisi kutlamak ancak AKP iktidarının aklına gelebilirdi" dedi.

Haber Merkezi

Komünist Parti, dün üç kişinin ölümüyle sonuçlanan operasyonu sert bir dille eleştiren bir açıklama yayımladı. Açıklamada "Olayın hemen ardından yapılan açıklamalar da göstermektedir ki, dün bütün ülkeyi karanlığa gömen zihniyetin kan dökülmesine ihtiyacı vardı. İstediklerini aldılar ve bunun hesabını mutlaka verecekler" denildi.

Komünist Parti'nin "Yeriniz kalmadı, yıkılacaksınız" başlığını taşıyan açıklaması şu şekilde:

Hükümet bir kez daha cinayet işlemiştir. Dün İstanbul Adliyesi'nde, müzakereler sürerken güç gösterisine kalkışıp iki genci ve bir savcıyı öldürmek, ardından da başarılı operasyon nedeniyle polisi kutlamak ancak AKP iktidarının aklına gelebilirdi. Olayın hemen ardından yapılan açıklamalar da göstermektedir ki, dün bütün ülkeyi karanlığa gömen zihniyetin kan dökülmesine ihtiyacı vardı. İstediklerini aldılar ve bunun hesabını mutlaka verecekler.

Hükümet bir kez daha beceriksiz, sorumsuz, cahil ve fırsatçı olduğunu göstermiştir. Dün ülkenin tamamında yaşanan ve ciddi olumsuzluklara neden olan elektrik kesintisi gün boyu giderilememiş, yetkililer tatmin edici bir açıklama yapmamış ve bu kepazeliğin ardından üçüncü nükleer santral için gece yarısı operasyonu yapılarak Meclis'te yasa çıkarılmıştır. Hükümsüzdür. Bütün bu anlaşmalar ve dünkü kaosun nedeni olan enerji özelleştirmeleri iptal edilecektir.

Kanlı-karanlık iktidarın bir geleceği yoktur. Zorbalık ve yalan üzerine kurulu hanedanlık çökmek üzeredir.